Citiraj:
Autor Brko
Na kraju dana, svatko kupuje što mu treba i što želi. Eto, @picajzla0707 je plodio danima o superiornosti i5 11400F u buđet segmentu, drobi i dalje da sve i jedna B560 ploča je dovoljna za isti da bude 10% do 5600X uz konstantno ponavljanje kak je 5600X preskup, a na kraju ga je kupio jer je imal viška para od rudarenja i jer mu se apgrejdalo. I kupio je Intel jer je htio Intel, a te priče "kupil bi 5600 da ga ima za 1500 kuna" možda puši ekipa na BUGu. Ja ne, a bome ni drugi ovdje. Sve 5, nemam niš protiv da svako sebe uvjerava što i kako treba, ali dajte ne plodite ekipu što i kako. Imate svoje razloge i OK, ali ne uvjeravajte druge da su u krivu.
2011-2020 - AMD nije izbor jer je sporiji
2020-20xx - AMD nije izbor jer je skup
|
'plodio' sam danima o 11400f jer jest best buy, isto kao što sam 'dosadno' preporučao 3600 u vrijeme kad je on bio best buy
svojevremeno sam uzeo i5 4590 jer je intel bio bolji, ali nisam uzeo 'gaming kinga' 4790k koji je bio preskup, na te fore nisam padao niti onda, pa ne padam niti sad kad amd prodaje priču 'gaming kinga'
prije tri godina sam za drugi komp uzeo privjesak g4560, godinu dana kasnije zamijenio ga sa g2400 i asus tuf b450 gaming pro jer je amd davao najviše, s planom da ga nadogradim sa 5600
taj plan je propao jer je amd postao intel, pa kako nisam intelu plaćao premium cijenu, neću je plaćat niti amd-u
uvijek se držim istog - ono što je bolje za moj džep, po nekakvim mojim kriterijima, potpuno nevezano uz kompaniju
ali ja posljednje vrijeme vidim nešto sasvim drugo - hrpu ekipe koja je nekad pričala o best buy procesorima, neisplativosti davanja puno više novaca za par fps, a sad se priča obrnula, nekad su kupovali 1600/2600/3600 + matičnu za cijenu 'gaming kinga' jer je to bilo 'pametnije', a danas mene uzimaju na pik jer sam uzeo ono što je 'pametnije', a jedino što se promijenilo je kompanija koja naplaćuje premium cijenu 'gaming kinga'
nemam ja protiv ništa da si netko uzima ono što hoće, pogotovo najbolje, dapače nemrem niti prigovorit ništa jer i sam neke za neke stvari dajem previše - primjerice za napajanje za koje sam dao 1.500 kuna, a posao bi za moju konfu obavilo i napajanje triput jeftinije ili silent wings ventovi za kućište koji nisu niti izbliza toliko bolji koliko su skuplji od arctica ili fp silencio
ali to je tako, svi mi ovdje kupujemo za svoj gušt, negdje trošimo pretjerano, drugdje smo 'štedljivi', a zapravo nas sve skupa jebe upgredititis