Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.04.2021., 20:54   #54349
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
On pita za TDI od 190 KS, koji nema veze s PD TDI i starijim TDI motorima. Nije rijetkost da ljudima puca glava motora (2.0 TDI 184 KS i 190 KS), a odradili mapu "kod ljudi kojima je to profesija". Da je tako lagano i jednostavno, ne bi VW za 240 KS verziju 2.0 TDI od nule radio nove dijelove i dodao još jednu turbinu.
I eto, da ne sjebe EGR, DPF i zamašnjak, onda mora platiti nekom da blokira EGR, skine DPF i zamijeni zamašnjak. I nakon toga opet mora ići platiti novo mapiranje i softversko gašenje EGR-a i DPF-a. I dok to sve plati eto ga na cifri od koje boli glava i čekanje kad će netko na tehničkom skužit da nema DPF . I to sve pod uvjetom da nema DSG, jer ako ima vjerojatno je unutra DQ380/381 kojem je limit ~430 Nm.
Sve je to ok raditi ako imaš drugi auto i ovaj TDI je tu samo za igru, pa ako nešto se pokvari nije problem čekati na popravak.
Pucaju glave i na BKD 2.0 16v PD pa imaš hrpetinu primjeraka koji na 180ks voze sa preko 400 000km bez mijenjanja glave, svi znaju i za probleme sa Siemens diznama pa ih također ima koji su se oglušili na opoziv i napravili 300+ tkm. Ti 2.0 CR iz 184/190ks znaju potrošit ulja, ali to se isto dešava i na tvorničkim ganz novim autima pa se i kaže da su "ćuna". Za 220-230ks se ne mora ni skidati DPF i EGR, a tih 420nm se riješi mapom DSGa, a ako će netko skršit zamašnjak, skršit će ga i s mapom i bez. Jedini problem tih motora je EGT koji se mora nadgledat kad se diže snaga.

240ks 2.0 je potpuno drugačija zvijerka, a sve je uvjetovano ekologijom, da norma nije prioritet puno lakše bi se iz 2.0 dizela izvuklo tih 240ks, pa đubre gura 2.8 bara tvornički da bi iz auspuha izlazile maćuhice...ja sam na 1.8 bara za 230ks, ali oprašujem komarce pod punim gasom

Za boldano se slažem, ako se bojiš da ce se auto raspast nakon mape od 30-40ks, ostavi stock

Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 11.04.2021. u 21:13.
zkljaja je offline   Reply With Quote