Citiraj:
Autor Romul
Mene jako bode oci ovaj engine bay kod ovog prvog.
Znaci auto iz vana izgleda kao da je vlasnik vrlo obazriv te mozda cak i garaziran auto a onda engine bay ajme majko. Ne kazem da treba bit detailing ali ovo je totalni nemar. Ako dobro vidim nazire se i korozija na vijcima lijevog amortizera...
Kazem iz osobnog iskustva jer stvarno minimalno truda je potrebno da se posvetis motoru i prostoru oko njega.
Znaci doslovno dovoljno je par puta godisnje prebrisat krpom i propuhat kompresorom i bay izgleda cist i uredan.

|
Gdje god da sam bio vani, ljudima je auto u 90%+ slučajeva prijevozno sredstvo i apsolutno ništa više.
Sreća je kad počiste i unutra u kabini, a engine bay otvara samo majstor, pa i za dolijevanje tekućine za stakla.
Tek kad se makneš s balkana skužiš da ono kaj mi smatramo normalnim, nije normalno, pa tako nije normalno da petljaš po motoru ako nisi mehaničar ili entuzijast

Evo ti gore i primjer iz Kanade. Kad se pojavi problem na autu, riješi ga se i kupi novi. Nema šanse da će se prosječan čovjek uopće krenuti interesirati o tome da riješi problem na neki drugi način osim da odvede auto u ovlašteni servis.
Prvi savjet koji sam kod nas dobio, od "starijih i pametnijih" je bio da bježim od rabljenog auta koji je čišćen u prostoru motora, jer je čišćen sigurno zbog tragova ulja i curenja drugih tekućina

Što više prašine, lakše vidiš gdje curi