View Single Post
Staro 05.04.2021., 23:40   #3560
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Gledam sada taj problem koji Trekkie ima sa tom Chaintech pločom...relativno nedavno sam na YT gledao neki video sa navodnim BIOS rot-om (vidim da si nešto skarabuđio, ali čisto reda radi, probaj i ovo). Da li u tome ima istine?
Frajer je to kao pokazivao sa dosta novijim pločama, čini mi se starima čak manje od 10g.
Ugl shema je da se BIOS zbugira (''istruli'') sam od sebe, od stajanja na ploči koja dugo nije paljena/bila pod naponom i da se to riješi jednostavno reflashom.

Neka vaša iskustva tu?
Meni se nekako čini da frajer fantazira.

EDIT: Evo i video (bit Rot, ne BIOS, ali je reflashao BIOS ):

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Reflash je napravljen.
Ovo što je Stef napisao, Re-flash je napravljen. To mi je bila jedna od prvih stvari koje sam napravio. Tim više što sam degradirao BIOS sa 1999/2000 na 1998/1999 verziju. Pa sam išao vratiti noviju, misleći da ipak je do BIOSa. Ali nije, problem je tehničke prirode (budem nastavio ispod)

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Jel to bila Voodoo magija sa kojom se riješio problem ili je nekaj drugo bilo u pitanju ? Osobno nisam nikad doživio ovo gore sa bios rotom, ali sam čitao o tome pa me čisto iz znatiželje zanima koliko ta teorija drži vodu ili ne...
Volio bih reći da je bila neka Voodoo magija koja je vratila ploču u život, ali da budem iskren nisam je popravio ... kvar (problem) je i dalje ovdje, samo nije više toliko izražen kao prije, pa je u prihatljivijim granicama.

Naime, problem (ili dio problema) se pokazao RAM. Probao sam više pločica, niti jedna nije radila OK. Ni u jednom utoru, a ni nakon natapanja matične sa kontakt-otopinom. Na kraju se najstabilnijom pokazala PC133 pločica (64MB), što je apsurdno jer ploča uopće ni NE PODRŽAVA 133 način rada. Naravno, druga 6BTM (koja je možda druge revizije, ali inače potpuno ista) NEMA takvih problema, stoga, i dalje ostajem kod napisanog da matična nije OK. Pa je solucija takva kakva je ... da ploča ostane unutra sve dok ne nabavim drugu. Nažalost, obzirom na cijene ali i tešku nabavljivost uopće, rekao bih da možda bude potrajalo...
  Reply With Quote