View Single Post
Staro 03.04.2021., 13:40   #3523
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Dobar si sada, to je bitno, jer..nije to šala čovjeće. Po novome sada srce nije samo pumpa već elektromagnetsko pojačalo sa neuronima kao i na mozgu, a ljudi koji meditiraju, konkretno na Tibetu, imaju malu elektranu umjesto srca..nedavno su ih testirali u labaratoriju, sekcija nadnaravno. Joe Dispenza na ytb. Malo je OT, ugl., neka si ti izdurao to.

Mene je zdrmalo nešto kao klinca, nije bilo jako ali dovoljno da znam gdje sam bio, koliko sam imao godina i gdje sam išao.
Puno je toga što još ne znamo o tijelu, a pravimo se da znamo sve... Ali slažem se, to je već neka druga tema, za neku drugu priliku

Mene je puno puta drmnula struja. Baš 220V, jer sam kao mali volio sastavljati (i rastavljati) svakakve stvari, pa mi se više puta dogodilo da sam dotaknuo fazu. Ali SAMO fazu, i uvijek sam bio izoliran. Ovo je bilo prvi put da je kroz mene "prošlo", i moram priznati da je za razliku od dodirivanje faze ovo bilo puno, PUNO bolnije. 220 te samo opeče uz jake "trnce" (barem iz mojeg iskustva), dok je ovo udarilo na samo tijelo. I napominjem, bilo je svega 30-ak volti izmjenične (onoliko koliko "curi" na metalnu oplatu neuzemljenog uređaja), pa se pitam što bi tek bilo da je bilo više...?

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ak još nisi, riješi se napajanja iz tog kompa ili ga daj popraviti.

Drmusnulo me davno iz jednog codegen napajanja kad sam iza spajao nešto na komp, zatvoreno kućište, sve je radilo i prije i nakon događaja. Neugodan osjećaj, baš kao što opisuješ, bol u prsima, malo me zbog stezanja mišića odbacilo metar unazad.
Kud baš Codegen, evo baš sam jučer govorio kolegi kako je Codegen premium kvaliteta Šalu na stranu, nisam nikad imao problem sa Codegen napajanjima, a koristio sam ih godinama bez da sam i znao

Nego, vezano uz ovo što si napisao... Nije napajanje krivo, kriva je instalacija u zidu. Naime, živim u stambenoj zgradi iz 1960. godine, koja kao takva NEMA uzemljenje. Imaš dvije žice, fazu i nulu ... i to je to. E, sad... Struka naravno kaže "ni za živu glavu", međutim dio stana je nulovan. I to ona područja koja su visokog rizika, recimo centralno grijanje, perilice, pa čak i espresso aparat. Ali sobe nisam dirao jer sam mislio da nema smisla.

Međutim, kako ja na stolu imam poveću količinu uređaja i kompova, dogodilo mi se baš tom jednom prilikom da sam se držao za radijator jednom rukom, a drugom izvlačio USB kabel iz kompjutora. Nisam dodirnuo samu oplatu. već plehić na USB kabelu ... koji je pak u direktnom dodiru sa šasijom (kućištem), koji je pak u direktnom dodiru sa napajačkom kutijom, koja je uzemljena. Ili bi barem trebala biti uzemljena, kad je spojena na odgovarajući priključak. Samo pouka koliko je bitno voditi brige o takvim stvarima, koje se pa prvi pogled ne čine toliko bitne

Naravno da sam nakon tog incidenta raskopao utičnicu u sobi i napravio jumper kabel sa nule na uzemljenje, stoga su sad i kompovi ali i radijator na istom potencijalu, pa više ne može doći do udara.
  Reply With Quote