Ovaj dizajn hlađenja mi je jako poznat, koliko se sjecam imao sam 6850 nakon 8800 i nikad nije bilo problema sa temperaturama. A tek hlađenje na ovoj sadašnoj Nitro+, to je čudo. Hotspot koji na referentnom blower modelu ide preko 100 (i to je kao as intended), na Nitru je u high 80's. Core temp se krece oko 70, a ventovi na 1500-2000 soma, fini i tihi... Fakat čudo od kartice. Safirke opcenito vec neko vrijeme beru pohvale za svoje modele.
XFX on the other hand... Mixed bag. RX480 black edition je bila dobra dobra kartica, a vec spomenuta 8800gt se krenula jadna restartat nakon cca godinu dana i isla preko 100tke na coreu. Ono kad otkriješ program koji se zove furmark i kod prvog runa dobijes najgori skor ever, nikad kasnije nisam vidio gore temperature nego tad na toj kartici a to je bilo sigurno pred bar 10 godina

I recimo RX480 je imala popriličan sag dok Nitro koliko vidim puno bolje stoji u slotu. Iako je možda i do ploče, sumnjam da je jadna Extreme3 Gen3 bila dizajnirana za taj raspon godina i kartica koje su prešle preko nje

Ali on the other hand eno je radi ko beba u HTPC-u i izgledno je da bude se opet podružila sa ovim XP zvjerkama iz moje kolekcije kad ulovim cajta