Citiraj:
Autor spaceman
Da li bi RB750Gr3 hEX bio dovoljan kao osnovni ruter za kućnu mrežu, znači za početak bi iz njega u dnevnu i dječju sobu spojio po jedan switch a u predsoblje bi za išao ap koji bi služio isključivo za wifi. Kasnije bi išao i drugi ap kojim bi pokrio dio dvorišta i garažu gdje trenutno postojeći ruter nema dometa. Spojen sam preko disk lite 5ac na lokalnu mrežu pa bi on išao direkt u navedenog hex-a. Kuća je prizemnica, 100m2, bužiri mi iz navedenih prostorija idu na tavan pa bi gore i stavio ruter a iz njega dalje kablom kako sam naveo. Trenutno mi je sve spojeno na tp linkov ruter bežično pa bi to složio kako treba. Za ap uzeti mikrotik cap ac ili recimo UBNT UniFi ap ac lite?
|
disc lite5 ac ti moze bit router, tako da ti hex i ne treba.. iz disca u neki "glupi" swich i razvlaci utp po kuci...
za kucni ap je ubiquiti je malo overkill.. i cijenom i mogucnostima...
bolje idi na nekakav "gotov" mesh sistem tipa tp-link deco e4/m4/m5 (stavis ih u ap mode)
ako bas zelis "stropni" ap pogledaj tp-link omada eap225 (ima stropna i vanjska varijanta).. omada-e su mogucnostima slicne ubiquiti modelima, ali su osjetno jeftiniji i imaju mogucnost rada kao standalone ap (bez kontrolera).