View Single Post
Staro 26.03.2021., 14:54   #3439
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jutros sam upalio makinu da vidim jel fercera...i radi!
Crkla je baterija, pa su se izgubile postavke u BIOS-u....a time i OC, a ja se ne sjećam više ničega pa sam sada malo googlao. Naletio sam na Mantaray D26 XT moddani BIOS koji opušta latencije na NB (FSB onda ide do 300, sa orignal BIOSom kakvih 210-220), prikazuje Athlon Mobile umjesto unknown CPU za Barton M i još svašta nešto za OC što iskreno danas ne kužim...ubila me današnja automatika.
Ugl, svi linkovi za dotični BIOS su mrtvi...ako ima neka dobra duša pa da uploada ili ima neke druge linkove?

Sve u svemu, čačkanje po tome me tako bacilo u te dane kad sam sa frendovima izvlačio svaki atom snage iz PC-a, OCali bi i HDD i Floppy da se moglo.

Jedino nikada nisam imao love za brzi RAM, tj uvijek bi radije lovu da za grafu, proc ili nešto slično...RAM mi nije bio bitan, glavno da radi...zato i nisam mogao dizati FSB tj moglo se sa nepovoljnim djeljiteljem (ili kao se to već zove).

Ugl komp se upalio i po defaultu je izabrao 800mhz za CPU (LOL) i moram priznat da XP radi jako veselo na tom stroju, čak i u usporedbi sa današnjim SSD-ima i svim kerefekama.

Popodne ću se malo zabavljat kada promjenim bateriju.

Eh da, ispravak, napajanje je nekakvo Component Pro ali se sjećam da mi je rečeno da su iznutrice od Aopen, a grafa je zapravo Chaintech Apogee 6800 GT 256mb. Ostalo je kako sam i napisao.