Imao sam istu nedoumicu kao ti za 5600X. S time da meni B550 Tomahawk nikako nije bila opcija.
Htio sam Asus B550 TUF Gaming ali je nije bilo za odma pa sam čopio B550-F Gaming jer nisam poznat po nekom strpljenu kad je upgradeatitis u pitanju.
Ono što sam proučavao između TUFice i Strixice su slijedeće:
- B550-F ima bolje VRMove i bolje hlađenje istih ; na TUF nije loše da se razumijemo, ali na prvoj je to bolje.
- B550-F ima I/O backplate fiksni utavljen u ploču ; na TUF je odvojiv i ide posebno u kućište te bi tu napomenuo da su MNOGI imali problema i morali ručno turpijati da bi proširili rupu za FlashBIOS gumb jer vele da nije rupa na dobrom mjestu izbušena (ne znam jesu li to u međuvremenu otklonili)
- B550-F non-WiFi ima hladnjake za M.2 SSD ; TUF non-WiFi nema ali WiFi verzija ima (osobno sam ih maknuo na svojoj B550-F a koristim oba M.2 utora, ali možda tebi trebaju)
- BIOS na B550-F je mrvicu bogatiji i crvene je ROG boje ; na TUFici je plavičast.
To su razlike koje sam ja uočio kad sam bio u fazi nabave pred 2 mjeseca. I ponavljam - uzeo B550-F Gaming WiFi jer nije bilo TUFice WiFi za odma, kao ni nonWiFi verzija.
Također, MSI je ulazio u obzir ali Gaming Edge, ne Tomahawk. Ista ploča ali bez LANa.
Na kraju uzeo Asus jer znam na čemu sam. MSI ploče nisam imao pa nisam htio eksperimentirati.
Nadam se da sam pomogao.