View Single Post
Staro 25.03.2021., 17:13   #4457
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Ništa od ovoga kaj su najavili i prezentirali ne ulijeva ni trunku povjerenja ili da općenito nudi neku dozu optimizma. PreCtava za javnost i dioničare, dok je realnost malo drugačija. CEO koji se sad sav ponosan busa o prsa dok priča borbene o svojim prvim danima u Intelu prije 30 godina, već je u nekoliko navrata slal odbijenicu na poziv za mjesto glavnog direktora, ali sad kad su mu obećali i omogućili 100 milijuna u plaći i donicama, e onda ga je odjednom obuzela nostalgija, pa reko dajte da vam pomognem. Nadalje, pričaju priče o otvaranju svojih proizvodnih kapaciteta za druge, posebice se spominju Apple i Xilinx, kao klijenti kakvima bi Intel bio idealan za pružanje svoje stručnosti i usluga općenito.

U prijevodu, sami ne možemo složiti vlastite proizvodne procese, te u tome sad već jako i potpuno javno ovisimo o drugim i trećim izvorima, koje smo do jučer ismijavali, ali dajte vi navratite kod nas i naš superioran 10nm ili 7nm proces, jer mi smo prava firma za sva vaša ARM, RISC-V i FPGA rješenja. Naravno, mi ćemo u međuvremenu baš kao i vi, uredno koristiti usluge TSMC-a, Samsunga i GlobalFoundriesa (za koje smo cijelo ovo vrijeme pričali da nisu dostojni naših proizvoda), ali samo zato jer je potražnja za našim proizvodima tolika da ne možemo i ne stignemo sve sami, pa konkurenciji bacamo mrvice da nam pomogne tako da vama dragi kupci, klijenti i partneri bude bolje.

Ukoliko netko sumnja u Intelove jako ozbiljne namjere, dajte da vas odmah uvjerimo kako svemu najavljenom pristupamo nadasve profesionalno, jer eto u startu ulažemo ogromnih 20 milijardi, dok recimo SK Hynix samo za EUV ASML strojeve namjerave ove godine potrošiti 28 milijardi, ali lako za to - Intel ima magična rješenja u kojima će samo na njima poznati način nabaviti mašine koje u prvom redu bezicira TSMC, pa onda ostali, dok je Intel zadnja rupa na svirali u tom pogledu.

IMHO, samo je pitanje vremena (možda kakve dvije godine kao u slučaju Jima Kellera) da i ovaj CEO digne sidro, jer već sad zna da ne može puno toga napraviti, ali će zato iskoristiti priliku za rekordne zarade.
The Exiled je online   Reply With Quote