View Single Post
Staro 24.03.2021., 08:09   #3075
miki
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Istra
Postovi: 43
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova

Dodatno pitanje:
Trebam jednu terasu staviti pod krov, stan prizemlje, isto stiropor fasada.
Tu moram neku firmu angažirati, a bojim se kako će se napraviti spoj na fasadu.
S vanjske strane terase je 1m visoki zidić od armiranog beton, tu bi trebali ići stupovi (3-4 komada) i na to kratka streha, krović, cca 6x1-2m.
Ali mi do pola širine smeta gore balkon od stana iznad.

Jel se to smije pričvrstiti nekako za sam balkon?
Dobio sam odgovor od jedne firme da nema problema, ali skupljam ponude okolo i rado bi provjerio da ne napravimo kakvu glupost

Evo konačno da ti odgovorim.
Dakle, najbitnije je kakva će biti konstrukcija te strehe. Ideš li na metal ili drvo. Drugo pokrov... crijep/kanalica i sl. ili neki laki pokrov tipa polikarbonat/lindab/sandwich paneli...
ukoliko se ide na kanalicu/maditeran onda se nikako ne naslanjati na balkon. zapravo bih to oslanjanje izbjegao u svakom slučaju (nezz ni kakvo je vlasništvo balkona iznad) nego bih samo napravio limeni opšav oko balkona (svejedno ćeš ga raditi) a sama konstrukcija nek visi ukoliko se može tako izvesti.
Dalje, što se tiče učvršćivanja na fasadu ima više načina. U svakom slučaju se izreže fasada pa se (ovisno o konstrukciji) u visini međukatne ploče (beton) sidri greda podužno na fasadu ili se samo rogovi stave u usidrene metalne nosače. Opet velim ovisno o konstrukciji... ovo je za drvenu ali se može usidriti i metalni kutijasti profil.
miki je offline   Reply With Quote