Citiraj:
Autor ICT Avatar
|
Trebam ovo za stari i7. Kolko cepaš?
Citiraj:
Autor Roy
Anyway...traži se...BIOS
E sad, priča je ovakva. Već neko vrijeme imam Sapphire ATI 1950GT AGP verziju, kad sam je isprobao ne baca sliku ali se uredno grije pa sam odmah razmišljao o varijanti da dignem sistem sa PCI kartice dok je AGP također u utoru ali nisam...do danas. I što, kad se digne XP kartica se vidi u pronađenim uređajima pa mi je teorija da treba flešnuti BIOS da opet proradi. Problem, nema BIOS fajla. Techpowerup nema AGP BIOS (ima za PCI-E) Sapphire nema arhivu (poslao mail) pa pitam (koliko god mala šansa bila) ima li tko karticu da dumpa BIOS i pošalje.
|
Huhu, sad si u "opasnoj" zoni. 1950Pro(PCIe) sam slučajno bio flashao sa x1800xt biosom svojevremeno i ostao bez "slike" -> bila je prepoznata kao i tvoja. Na sreću znao sam na pamet napisati linije u ATIwinflashu jedino je bio problem sto ta verzija nije htjela /f opciju prožvakati ali se našlo još opcija...bios pin1 i pin8(nemoj me uzet za riječ) se kratkospoje žićicom prije flasha i sve prolazi bez muke nakon toga. Znači sada znaš za opciju ako ti se jave problemi kada dodjes do toga da imaš nešto za flashnut
Citiraj:
Hi Folks,
my videocard is rebirth.
I found a method to rescue it.
Find eeprom on back layout, short circuit pin 1 to 8, boot with pci videocard, use atiflash -i, once time see the videocard on PCI-E cut the wire that makes a bridge 1-8 pin on eeprom, flash your old bios and le jeux sont fait.
Thanks to all.
|
Čudno je da ne mozes naci bios..probajjjj ovdje(skinuo sam 3 komada u par sec)
https://www.techpowerup.com/forums/t....25301/page-61