Citiraj:
Autor domy_os
Kako si radio upgrade, preko sudo do-release-upgrade? Znao sam da je Ubuntu smeće, ali ovoliko...
|
Baš neki dan sam radio isto što i ti jer mi Spiceworks helpdesk software inicijalno nije radio na 20.04.2 LTS. Onda sam podigao 18.04.5 LTS, pustio instalaciju tog softwarea, vidio da sve radi, potom upgradeao na 20.04.2 LTS i opet je sve radilo. Kod mene je server verzija bez GUI-a i instalirana u VirtualBox. Možda sam samo imao sreće.
Server je drugo, GUI je dodatni izvor problema. Ja sam se recimo zeznuo jer sam XFCE digao noviju verziju na 18.04 iz njihovog repoa - radi bugova koje ubuntu naravno neće backportati. Taj repo nisam mogao purge-ati prije instalacije 20.04 jer su iz njega u međuvremenu maknuti paketi za bionic. Tako da je ostao i instalacija ga je ostavila. Sad imam noviju verziju xfcea nego što ima stock 20.04

Prošlo je ok, ali planiram to srediti jer takva shema je recept za neki problem kasnije.
Virtualbox hipervisor mi se isto razletio na upgrade, uredno ga je deinstao pa je trebalo vratiti natrag, a i onda je imao neki problem da si skompilira module.
Igrao sam se u prošlosti s archom i kasnije manjarom kad se pojavio, ali uvijek me odbilo koliko vremena treba potrošiti na incijalni setup. Dalje mi se dogodilo par puta da potegnem nešto super novo iz AURa i to ne radi, onda satima čitaš tamo kako zakrpati da proradi. Uvijek proradi jer communitry to brzo složi, ali patnja je tako raditi. Ima i rolling distra svojih prednosti, ali nekako više na stabilnosti jednostavnost idem.
Budući me još pere nostalgija za gnome2, možda Mint u nekom okusu jednog dana.
Sad idem tražiti što je još potrgano u 20.04
Citiraj:
Snap je Canonicalovo zlo koje treba izbjegavati kao i Ubuntu. Ajde probat ću i ja taj client...
|
Što se tiče RDPa, ja sam svašta probao i za spajanje na novije windowse imam win 10 u virtualki. Sve ostalo mi se ispostavilo lošije.