View Single Post
Staro 21.03.2021., 21:05   #3347
Trekkie4
Guest

@Stef

Jok, nisam pronašao modem. To sam pitao onak' usput, zato što ionako još nisam završio projekt, slažem sve malo po malo pa kad već ionako čekam one BTCove (koje si možda vidio u temi) ali i IDE/ATA kabel, mislio sam si da onda riješim i pitanje modema.

E sad, funkcija modema u Win98 konfi... Nema je Sigurno se pitaš "pa čemu onda sve to?!". I odgovor je zato što je originalno IMAO modem kad je došao iz Adisona. Rockwell 56k, V90 interni modem

U stvari, dobra većina mojih konfi koje sam podijelio i prodao ima(la) je dial-up modeme, i svi su bili potpuno funkcionalni, podešeni da zovu HiNet, sa pozivom "0 77 1 00000", i sa Home Page-om na http://www.HiNet.hr koji naravno više ne postoji. Mislim da sam na starijim konfama čak eksperimentirao sa "HPT" opcijom, korištenje "HPT/Gost" metode, koja je ujedno bila i najskuplja koliko me pamćenje služi.

Znači, modemi su potpuno funkcionalni i RADE, ali naravno da ih ne spajam na telefonski priključak. Svojevremeno sam razmišljao o nabavci nekog emulatora, generatora telefonskog signala da pospajam retro konfe na njega (tako da mogu čuti kako modem "zove" izlaznu liniju, ali odustao sam uglavnom zbog materijalnih razloga ... uostalom, već je sam modem dovoljno "retro" za ono što želim

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 21.03.2021. u 21:21.
  Reply With Quote