Citiraj:
Autor Le0n
Asrock nema zujalicu. Ima pasivni mod i ne cuje se apdolutno nista.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
Također posjedujem Asrock X570 Taichi. Ovo sa zujalicom je malo prenapuhano u neku ruku. Dapače, imam Ryzen 3600 i stvarno ne može tih 65w opteretiti ovu matičnu ploču do te razine kako bi potaknulo neko više zagrijavanje chipseta. Zašto imam tu ploču sa tim procesorom, jer sam je dobio novu gotovo za cijenu bolje Asrockove B550, i imam dobar path za nadogradnju u budućnosti.
Kao što kolega kaže, predzadnji BIOS je donio pasivni mod, i otkad sam ga uključio, niti jednom mi se nije upalio ventilator, niti je temperatura išla preko 54c u dužem igranju(zatvoreno kučište naravno, 26c ambient) + imam ubačen jedan SSD u PCE koji koristi metalni hladnjak od matične ploče koji se montira(također drži SSD top ohlađenim, odličan komad željeza). Isto, kada je ventilator radio, RPM se kretao po mojoj podešenoj krivulji do 2200. Buka se tek počela zamjećivati, da se ističe pored ostalih ventilatora preko 3600RPM.
Gledao sam usporedbu na YT, X570 i B450 Tomahawk MAX sa Ryzenom 3950x. VRM testiranje, i B450 je izdržala bez problema, iako je malo toplije bilo. Sa B550 neće pogriješiti po meni, eventualno stvar osobnog ukusa koji od modela i sa kojim dodatcima i opcijama želi matična da bude.