View Single Post
Staro 20.03.2021., 19:13   #3330
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Ček našao si još 2 Koliko ih je sad Ali neka, super, cim vise to bolje.
Sve skupa (bez ova dva nova) imam ih 4 komada. Od kojih su 3 u upotrebi, već montirana u Adison(e), uz napomenu da dva pogona nažalost ima probleme ove ili one vrste. Jednome fali lajsna na ladici (i kao takav vizualno je neprihvatljiv), dok drugi (BCD 24X) malo čita malo ne, i zna zapeti ... iako u pravilu radi.

Tako da ova dva budu zamijenila oba pogona, a jedan "BCD 40XH" definitivno bude ostao za dijelove. Jer svi tehnički gledano rade, ali to se lagano može promijeniti. Sjećam se kao jučer da sam prošao kroz 3 ili 4 ova BTCa onda, krajem 90-ih i svi su bili mijenjani u jamstvenom roku. Prvo je riknuo originalni BCD 36X, zatim BCD 36XH, zatim OPET još jedan BCD 36X i na kraju ostao BCD 40XH do kraja. Izvadio sam ga i zamijenio sa LG pogonom jer je BTC zapinjao i radio probleme, a tih i brz LG (52X) mi se činio kao svemirski brod u odnosu na BTC

Citiraj:
A da, zapravo najvise mi je primamljiva veca reza jer na 800x600 sve radi dobro i sa single karticom. Ali sad zapravo vise nis ne kuzim

Znaci oces rec da za 1024x768 moram imati 1x12MB ili 2x12MB grafe, 2x8MB ne vuku tu rezu u nijednoj konstelaciji ? Naravno da bi bilo idealno da imam dvije grafe od Creative-a ali atm ebay nudi hrpu Diamond monsterica (i 12 i 8), a Creative ima 1-2 kartice i to su sve 12Mb verzije. Mislim OK budem malo lurkao neko vrijeme ali ako mogu bocnut npr. Diamond za 400 umjesto Creative za 600 kuna to mi je vec dobra razlika za razmislit
Ne, stvar je jednostavna. Jedna Voodoo2 = 800x600. Dvije Voodoo2 u SLI = 1024x768. 8 ili 12 MB nema veze, ali da bi imao 1024x768, MORAŠ imati SLI.

OK, postoji način da dobiješ 1024x768 sa jednom karticom (uz veliku cijenu performansi) ali najbolje da ne kompliciramo nepotrebnim sitnicama. Znači, za 1024 ti treba dvije V2 i točka. 8 ili 12, ostaje tebi na izbor

Ono što sam ti ja rekao je to da kad imaš jednu V2 od 12mb ili dvije od 8mb (SLI) dobiješ istu količinu memorije - 12mb total. Zbog čega smatram da se ne isplati, prije bih ti preporučio nabavku dvije od 12mb ili barem još jednu od 8mb.

Citiraj:
I ovo za memu kaj velis je skroz logicno jer cim je veca rezolucija guta se vise memorije. Ali opet nekako si kontam da kako god okrenuo vecina stvari koje su izasle u periodu do kraja 2001/pocetka 2002 (tj. do XP-a) bi ipak morale raditi bar pristojno sa dvije V2 u SLI-u čak i na 1024x768.

A znaš mene, zanima me kaj da nadodam na ovu sadasnju karticu i dobijem najbolje moguce performanse By any means necessary Jedino mi je ofc bitno da nekaj ne zgori u postupku hehehe
Iz osobnog iskustva mogu reći ovako - razlika između V2 8mb i V2 12mb nije toliko dramatična, sve dok ne forsiraš SLI. Kao što si i sam rekao, veća rezolucija, više memorije. A dvije V2 od 8MB u SLI daju "samo" 12mb, što je negdje marginalno po mojem mišljenju za 1024x768. Možeš očekivati okvirno iste performanse kao i sa najslabijom Voodoo3 (2000), možda čak i nešto malo slabije od toga.

Samo za usporedbu, dvije V2 od 12mb ti daju okvirno jednaku snagu kao i Voodoo3 3000, što je značajan boost po pitanju performansi. I da, kao što si i sam rekao, sve igre do negdje 2000, rane 2001. budu radile na max. Ja sam u ono vrijeme rasturao Deus Ex na jednoj Voodoo2 od 12mb i nije bilo apsolutno nikakvih problema

Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Thx, bumo se čuli. Ovih dana bum kroz dio svoje krame prolazio pa pogledam odma dal se i koji ATA33 još negdje skriva.
Okie dokie. Samo da provjerim, govorimo dakle o Zalmanu "Fanmate 2", sa slike ispod:
  Reply With Quote