Danas sam bio zaposlen. Kolega @Riceburner me zamolio da mu testiram jedan Slot 1 procesor, pa sam se malo zanio ... i overclockao ga sa tvorničkih 366 na 550MHz
Moja Asus P3B-F je ionako "dušu" dala za ovakve stvari, pa su se taj njegov Sloket i matična lijepo upotpunili, nisam ni znao da sam ga clockao dok mi kolega nije rekao da bi trebao raditi na 366
A tražeći podulji ATA kabel, presložio sam i jednu od svojih prvih retro konfi, Pentium 233 MMX sa QDI matičnom i 3dfx Voodoo-icom. Napravljen je zapravo cijeli "remont", obzirom da mašina nije radila još od 2015. ili 2016 pa osim što sam mu napravio potpuno nov cable management, stavio sam i novu CMOS bateriju.
Ali glavni dio posla je ipak otpao na Adisone... 3 gotova, ostaje mi samo još jedan
Zanimljivo, pronašao sam na svojoj mašini log entry iz 2013 & 2014, gdje sam jasno i glasno "evidentirao" zadnje paljenje, jer sam ga tad namjeravao arhivirati "as is", i više ga ne koristiti. Ono najgore je što se sjećam tog dana, i pisanja tog teksta, čini se kao jučer!
Nakon što BTC bude popravljen/zamijenjen (možda čak i prije), svi Adisoni budu dobili nove instalacije Win98, od nule. Friški start, jer se previše toga mijenjalo kroz godine, i bilo je tu kojekakvih nadogradnji sa ovime ili onime, tako je i najbolje.
A evo i detalja:
Pentium II, 350 (Chaintech 6BTM)
Pentium III, 550 (Asus P3B-F)
Nego, evo još jedno pitanje ... da li netko od vas ima možda Rockwell Dial-up 56k V90 interni modem? ILI, alternativno - bilo kakav 56k, v90 modem, po mogućnosti sa 3.5mm konektorima za telefon i mikrofon. ISA ili PCI, nije bitno. Znači, govorimo prvenstveno o starijim modemima, ne onim novijim Conexant generičkim koji su sve imali kroz softver.