View Single Post
Staro 17.03.2021., 23:40   #4395
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Je, Lister, dok ih ima. Info koji ja imam od nekih većih dobavljača je taj da ono što se nije prodalo od serije 10 se bude vrlo skoro povuklo iz skladišta i sa polica nebili se napravilo mjesta za seriju 11 koja i nije takav bang for a buck kakav je 10400F.

Procesori su kakvi jesu, nisu smeće a nikako nisu najveći i jedini problem u cijeloj priči. Nisu loši, samo je AMD bolji.
Problem je što kompanija nema neku jasnu viziju u kojem smjeru ide, a u svom tom drž-nedaj košmaru, ispada da tretiraju svoje kupce kao neke budale.

Zato sam i napisao gore 2011=2021 sa obrnutim ulogama. 2011 je AMD izgledao kao što sad izgleda Intel. U očima informiranog kupca - mlitavo i pogubljeno.

Možemo se smijati koliko hoćemo, ali vidiš i sam što se događa, koliko god bio na Intelovoj strani do nestašice grafa složio sam sigurno 5 gaming strojeva sa 10400F i B460 pločama, a niti 1 na socketu AM4 tako da nemaju te priče veze sa samim proizvodom.

Neće lntel bankrotirati. Zalihe su ogromne, prodaju se udjeli kojih ima more, kupci postoje no... šira slika - GPU divizija je smijeh, server dio ih je Epyc Milan zabio u pod, a dojučerašnji megapartner Dell počeo masovno reklamirati AMD lineup kojeg je jedva omirisao pred godinu dana.

Tako da ako se ne trgnu uskoro, nebu dobro ni za njih, a još manje za nas, bez obzira za tabor koji se navija.
Brko je offline   Reply With Quote