Imam jedan problem, a ne znam u koju temu bi ga svrstao. Desilo se to da je moj broj moba bio u jednoj bazi podataka kupaca jednog proizvoda i da su neki hakeri provalili bazu kupaca i došli do brojeva, imena, adrese, itd. od oko 200.000 ljudi širom svijeta, uključujući i mene, i objavili taj popis na netu javno.
E sad. Ne prođe dan da me neka firma iz Londona ne zove i reklamira svoje usluge. Pozivam se na GDPR i odakle im moj broj, svaki put ista pjesma, kažu "pa dobrovoljno ste ga dali na internetu" ... e pa nisam dobrovoljno i ne želim vaše pozive. Onda kažu "pa niste ni čuli što vam nudimo" ... o pasmtr svaki put se istresem na ženu ni krivu ni dužnu što je dobila baš moj broj da me maltretira. I svaki put kaže da ona i njena firma više zvati, ali ne prođe 24h, zove druga ženska i druga firma.
Svaki put dodam broj u blocked, svaki put reportam spam, ali i svaki put zovu s drugog broja. Pa ne mogu blacklistati cijeli svijet, a whitelistati samo imenik. Pa će me doktor zvati radi uputnice ili poštar radi isporuke paketa i neće me dobiti. To nema smisla.
Eto, ne znam što da radim. Razmišljao sam kompletno zabraniti pozive s predbrojem +44 (UK), ali pak ni to ne znam kako bi izveo, a bilo je poziva i s 091 brojeva također na tečnom srpsko engleskom, tako da zbilja ne znam kako im stati na kraj osim promjeniti broj star 23 godine.
Ima tko ideju kakvu?