View Single Post
Staro 16.03.2021., 21:17   #412
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Imam jedan problem, a ne znam u koju temu bi ga svrstao. Desilo se to da je moj broj moba bio u jednoj bazi podataka kupaca jednog proizvoda i da su neki hakeri provalili bazu kupaca i došli do brojeva, imena, adrese, itd. od oko 200.000 ljudi širom svijeta, uključujući i mene, i objavili taj popis na netu javno.

E sad. Ne prođe dan da me neka firma iz Londona ne zove i reklamira svoje usluge. Pozivam se na GDPR i odakle im moj broj, svaki put ista pjesma, kažu "pa dobrovoljno ste ga dali na internetu" ... e pa nisam dobrovoljno i ne želim vaše pozive. Onda kažu "pa niste ni čuli što vam nudimo" ... o pasmtr svaki put se istresem na ženu ni krivu ni dužnu što je dobila baš moj broj da me maltretira. I svaki put kaže da ona i njena firma više zvati, ali ne prođe 24h, zove druga ženska i druga firma.

Svaki put dodam broj u blocked, svaki put reportam spam, ali i svaki put zovu s drugog broja. Pa ne mogu blacklistati cijeli svijet, a whitelistati samo imenik. Pa će me doktor zvati radi uputnice ili poštar radi isporuke paketa i neće me dobiti. To nema smisla.

Eto, ne znam što da radim. Razmišljao sam kompletno zabraniti pozive s predbrojem +44 (UK), ali pak ni to ne znam kako bi izveo, a bilo je poziva i s 091 brojeva također na tečnom srpsko engleskom, tako da zbilja ne znam kako im stati na kraj osim promjeniti broj star 23 godine.

Ima tko ideju kakvu?
dakky je offline   Reply With Quote