U pripremi za "nadolazeći" Adison (ovih dana), krenuo sam malo raditi na drugom Pentiumu II... Mislio sam "kolko-tolko" sastaviti barem jedan Adison case, međutim kako su neke manje komponente i od ovog drugog također na bojanju, nije kompletan pa sam odustao.
Umjesto toga, očistio sam Pentium II cartridge ... pogotovo zato što sam baš neki dan govorio o originalnom Deschutes hladnjaku. Ako smijem primjetiti, ovaj je daleko bolji od mojeg (druga slika ispod)
Trenutno mi stoji na radijatoru i suši se, pa ide natrag na matičnu
Također, imao sam (zapravo, imam) malih problema sa BTC pogonima, pa sam krenuo kalkulirati što i kako... Uz pretpostavku da se ultra žuti bude mogao izbijeliti, i da onaj od 24X ne bude radio probleme ne bi trebalo biti problema. Ipak, previše je tu "ako" za moj ukus, pa sam naručio još jednog od kolege ovdje na forumu. U stvari, kolega ih je naručio dva, oba BCD 40XH. Kako nije bilo slike samog uređaja, ostaje za vidjeti u kakvom su stanju, pa AKO budu bolji od onog što imam sad, trenutno budem ih pokupio oba dva.
Još sam si razmišljao da li da uzmem jednog ili dva, nekako sumnjam da mi bude bilo potrebno više toga. S druge strane, ne mogu više pronaći BTC u bilo kakvom obliku, pa činjenica da sam eto pronašao "lot" tih pogona već govori puno. A od onog što imam, samo je jedan bijeli i spreman za korištenje, drugi tamno žuti (i čeka namakanje u peroksidu), treći tamno žuti koji povremeno zašteka, i četvrti kolko-tolko bijeli, ali bez prednje lajsne na ladici.
Kao što sam više puta govorio, u planu su 3 Adisona, i sva tri budu imali BTC. Različitih brzina (i modela) to sad i nije toliko bitno, ali pronaći tri potpuno funkcionalna, čista i pristojna pogona je popriličan izazov.