Citiraj:
Autor Brko
Ček sam malo, kaj si ti u doba Deschutesa imao 11 godina? Svaka čast da te to zanimalo u tako ranoj dobi 
Ja sam dobil dojam da si ti stariji tj da si tad već bio fakultetlija ili u najmanju ruku kraj srednje  na kraju ja ispo matora konjusina 
Osobno sa 11 godina nisam znao kako komp izgleda a kamoli razliku između procesora  čul sam za neke tamo tri-osam i četri-osam-šestice ali kaj su ti brojevi značili, pojima nisam imao
Tako da, svaka čast na liku i dijelu  baš volim gledati te stvari iz prošlosti koju nisam (srećom) kupovao 
|
Lijepo ti piše na mojem profilu ... 1986 godište

Ali hvala na komplimentu!
Počeo sam ja sa strujom i elektronikom puno ranije, rastavljajući SVE do čega sam mogao doći. A produžni kabeli su mi bili posebna "strast", zbog čega sam i primjetio ovaj na Alien-ovoj fotki

Nije da se hvalim, ali popravio sam na desetke, možda čak i stotine HiFi, VHS i ostalih aparatura, ali sa kompjutorima sam počeo tek 2004, 2005 ... što se i vidi na onim slikama gdje sam radio sve i svašta
Bilo je tu i "analiziranja" liftova, znam ih od naponske užnice u podrumu (iliti "tension sheave" i buffera sve do pogonskih motora i kočnica ... ali to je već priča za neki drugi put i temu
Citiraj:
Autor Alien_200581
Haha to ti je produzni kabel model "stari mi je bio elektricar", i kao sto vidis ima DIY štih. "Kučište" možda i je Elka ali zica je 99% sam ziher reciklirana od neceg drugog 
|
Upravo to! Imali smo i mi takvih, sami električni kabeli su se mijenjali, popravljalo kako god si znao i mogao

TO su bila vremena, a ne ovi danas... Zaklamaju ga zakovicama, ili zalijepe plastiku da ga ne možeš popraviti ili rastaviti
Ako smijem primjetiti, ovaj tvoj se drži sasvim OK. Imali su izrazito tvrdu plastiku (najvjerojatnije duromer?) koja je često znala puknuti ako je recimo zveknuo u pod. Uvijek sam smatrao da je neobično kako su riješili uzemljenje, sa onom nekakvom čašicom ispod prve utičnice (najbliže kabelu) i "kugle" na gornjem poklopcu, ali i to je sad već priča za neku drugu temu...
Huh, tko bi rekao da se toliko puno može napisati o jednom produžnom kabelu?