Citiraj:
Autor Tumor
Ovo je u bijesnoj dimenziji, volio bi vidjeti bas UHP test u dimenziji 225/45/ R 17 koja je dosta popularna i recimo "pocetna" dimenzija za UHP gume.
Kako u tim dimenzijama Michelin, Continental i GoodYear nemaju ove modele nego "slabiju" bracu onda bi Bridgestone vjerovatno pobjedio sa vecom razlikom jer Bridgestone Potenza Sport postoji i u toj 225/45 R 17 dimenziji.
|
Upravo to. Sjecam se pred sad vec skoro 20 godina sam na svojoj Astri G 1.8 vozio tvornicke 15 cola 195/50 Bridgestone Potenza. Te gume su bile cudo. Nakon toga iz valda ovog glupog trenda da se stavljaju sve sire i sire gume na male autice kojima to nikakvu svrhu nema doli marketinga, sam prisiljen bio preci na Turanzu. Kao da je jucer sjecam se povratka iz Ilirske Bistrice na novim turanzama za Rijeku. Doslo mi da se vratim vulkanizeru i kazem mu da mi vrati stare Potenze.
I povijest se opet ponovila pred par godina kad sam skuzio da neki obicni VW Polo u sport opremi ili kako se vec zove R-line ima istu gumu kao 330...znao sam sta me ceka.
Na zeninom focusu 1.0 ecoboostu su tvornicke gume 215 ali srecom su i 205 upisane. Auto po meni daleko bolje se ponasa na tim 205 a cjenom su skoro duplo jeftinije