View Single Post
Staro 11.03.2021., 16:45   #3213
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Jesam, i to na Adison aparatima

Budem izvukao sve stavke iz onog kataloga, i "sastavio" cijelu konfu kakva je bila, pa da zbrojim troškove... Nekako se maglovito sjećam da je koštao 15,000kn ali to ostaje za vidjeti i potvrditi

Edit 1
Čitam Adison letak i vidim nešto zanimljivo... Pročitajte i sami:

Dakle, IPAK imaju neke veze sa "Adison Technology" kojeg smo vidjeli ranije...

Edit 2
Moj je bio "Open Space" ... međutim, čitajući njihov letak, shvatio sam da bi to bio Pentium II Klamath 300MHz, a NE 350 Deschutes 350 kakvog ima moj. Stoga, ili je moj nešto malo novija varijanta, ili je bio custom-made, i prodan pod krinkom "Open Space-a". Isto tako, za matičnu piše da je Chaintech 6BSV, a NE 6BTM kakvu ima moj. Ima tu puno razlika, od grafičke pa na dalje, ali ovo su one koje se odmah ističu.

Edit 3
Cijena cijele konfe

Matična: Chaintech 6BTM Slot 1, 803kn
Procesor: Intel Pentium II 350, 2171kn
RAM: 64MB SD-RAM, 626kn
Floppy: 1.44MB Sony, 119kn
Hard: Quantum Fireball 6.4, 1287kn
CDROM: BTC BCD 36X, 339kn
Zvučna: Creative SoundBlaster 16bit, 193kn
Grafička: ATI Rage IIc AGP, 248kn
Voodoo2: Diamond Monster 3DII 12mb, 1537kn
Modem: Prolink 56k V90 internal Fax-Modem, 465
Tipkovnica: BTC 8110M, 107kn
Miš: Primax Navigator (57196), 153kn
Kućište: Adison Midi Tower (3001, T3?), 253kn

Monitor: Adison e4 15" (Shamrock Flicker-Free), 1020kn

Total: 9,321kn (na što je otišlo dodatnih 5,000 nisam siguran...)
Sad me podseti

1999 godina, srednja, idemo u školu nas 4, a njih 3 odjednom krenuli u neku spiku sa nogometa i lige prvaka o nekavim idiotoma Klamatu i Dešutsu. Ne spiku, nego ono nadjebavanje grdno, čak grđe nego klasične Dinamo-Hajduk spike u to vrijeme.

Cijeli taj put do škole, ja njih slušam, to se majke spominju, ovaj ovog ovako, onaj onog onako...

A ja cijelo to vrijeme se bojim uopće pitati tko i što su Klamat i Dešuts i mislim si sigurno su neka sranja što ne pratim od sporta tipa oni napuhani kečeri ili neke wizard-fantazijske-čarobnjak-iz-Ozlja PC igre.
Na kraju nisam pitao jer me bolio qrac uostalom o čemu 3 mamlaza laprdaju. I na tome ostalo.

Godina 2004, počinjem radit u IT službi jedne ustanove i dobijemo neke Siemens (e sad se ne sjećam jesu bile samo Siemens ili Fujitsu Siemens) kompove iz donacije na koje ide Win2000. Dignemo prvu kantu i nešto smo pokrenili ili CPU-Z ili Aidu ili tak neš da vidimo kaj je nutra. I ispiše Pentium ll Deschutes (450MHz ako se dobro sjećam). I mene blebne ova štorija iz 1999 i pomislim si jel moguće...

Iste sekunde moj prekaljeni ITovac-kolega veli "ohohoho dobri stari Deschutes. Prije njega je bio Klamath, isto Pentium ll" i krene i on u monolog o nekim overclockinzima 66MHz pa 100MHz blablabla.

Tog momena ja počnem se trgat od smijeha da sam nakon 5+ godina konačno shvatio što su i tko su ta "dva lika" oko čega su se oni mamlazi iz srednje nadjebavali po cesti do škole o faking procesorima

Jebiga, ja kad sam iole nekako počeo, počeo sam sa izrazima Tualatin i Willamette, dok mi je AMD bil "koji je to qrac AMD" a pošto nisam proučavao starije relikvije, nisam uopće skužio da su to bili P2 procovi.

I onda još 10+ godina kasnije, iste priče preko cijelog foruma, ali sad su drugi izrazi: Slikari/umjetnici s jedne i jezerca s druge strane

P.S. - Boktegrebo, kaj je 56k interni modem, ono zujalo i drndalo, koštalo 500 kn nekada??? Issati, svoj prvi i zadnji sam platio 60 kuna. Za koju godinu fala bogu došo ADSL

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 11.03.2021. u 16:55.
Brko je offline   Reply With Quote