View Single Post
Staro 11.03.2021., 10:37   #3200
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Ma bio si pitao u jednom trenutku da razmisljas o nekim SLI kombinacijama i kaj mi mislimo o tome, pa smo te vecina prisutnih iznenadili sa odgovorima tipa "nafrlji na max koga briga kako izgleda i sto je cudna kombinacija". Ili sam ja bar tak bio skuzio pitanje, pa me cisto bilo zanimalo jesi sproveo što od toga u djelo Ali da, uz tvoj arsenal stvarno nemas razloga, to je istina hahaha
Ahaa, sjećam se... Ali mislim da to nije bilo 8+12, nego sam pitao kako da napravim Adison, odnosno u kakvoj konfiguraciji (originalnoj - svaki po jednu V2, modificiranoj - jednome V2 SLI drugome V2 12MB ili dupli SLI - jedna mašina od 12 a druga od 8mb) Ali u međuvremenu sam prodao 8MB SLI konfu (i nije mi žao), tako da ovo sa 8mb otpada.

A i da kažem iskreno, u međuvremenu su mi se prioriteti promijenili, želim sve full originalno, autentično stoga idem sa jednom V2 u svakoj mašini

Nekome ovdje na forumu sam baš objašnjavao kako Voodoo2 SLI od 8+12 nije dobra ideja. Provediva je, ali nije dobra... Naime, nije moguće upariti 8+12. Ali je moguće upariti 12 sa 8 (bitno je da 12mb bude prva, a 8mb druga). Međutim, kad se takva konfiguracija pokrene, ona od 12mb bude bila degradirana na 8mb, i "gubiš" 4mb. Međutim, ako onesposobiš "SLI" u Voodoo2 control panelu, onda se ona druga, od 8mb ignorira i mašina vidi "12mb"

Što je zapravo isto kao i da imaš 8+8mb, jer (za one koji nisu znali) zbraja se samo framebuffer, ali NE i memorija tekstura. Jer model od 8mb je zapravo 4+4mb (framebuffer + teksture), dok je model od 12mb zapravo 4+8mb (opet, framebuffer + teksture). Međutim, kad ih spojiš u SLI možeš duplicirati SAMO framebuffer. Tako da dobiješ 4+4+4, odnosno 4+4+8 Što iznosi 12mb total za SLI od 8mb, odnosno 16mb za SLI od 12mb.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 11.03.2021. u 10:50.
  Reply With Quote