Citiraj:
Autor The Exiled
Dakle, ovaj posljednji cigansko-pederski LastPass potez je samo jedan u nizu iz kompilacije hitova, dok je sam password manager pun kojekakvih rupa i zakrpa. Također, tzv. opt-out opcija nije nešto pozitivno, posebice kad se cijelo rješenje reklamira kao sigurno za sve korisničke namjene, a onda se ispostavi da imaju šačicu trackera, tako da što lakše filaju bazu korisničkih profila, što je ujedno i razlog da su već u nekoliko navrata kupljeni, odnosno progutani od strane konkurencije i većih riba općenito. I super, ako je većini ovo zgodno rješenje i stavljanje svih mogućih lozinki u nečiji cloud se promovira kao ultrasigurno, a pogotovo, ako se iza toga krije pretplatnički model, pa je cijela stvar dodatno osigurana od zli namjera i pogleda. Nemojte se srditi, jer meni definitivno nije namjera svađati se oko LastPass rješenja, ali isto tako se ne zavaravam da je cloud, odnosno mogućnost mjesečnog ili godišnjeg plaćanja nečije (upitne) infrastrukture za pohranu lozinki - najbolja ideja ikad, pa smo mirni. 
|
Legitimno je ne slagati se sa poslovnim potezima neke firme, posebno dok to izravno utječe na tvoje korištenje, ali to ne umanjava "sigurnost" tog proizvoda.
Sama aplikacija je i dalje sigurna za sve korisničke namjene. Barem ja nisam nigdje vidio da je netko postao kako je probio LastPassov cloud i došao do nečijih lozinki

Nadalje, ako je lastpass loš zbog svog modela poslovanja - pretplate + sejvanje na cloud, onda nijedan password manager nije dobar.
Dashlane je cloud based i ima pretplatnički model.
Bitwarden također
1Password također.
Više manje svaki poznati password manager ti koristi cloud.
Izuzevši KeePass (osim ako si sam tak složiš).
Ako hoćeš sigurnost bez plaćanja pretplate i sejvanja na cloudu onda ti je rješenje doslovno da si sve lozinke pišeš u jednu Exelicu i gotovo.
Ne koristim više LastPass (ima već skoro 2 godine), ali ovo su i dalje naklapanja u razini "moj ćaća je jači od tvog ćaće" i to čisto zbog toga što se neke njihove poslovne odluke tebi ne sviđaju - to da nemo'š više koristiti njihov servis džabe.
Na kraju dana je činjenica da je LP čisto ok servis.
Cijena za godišnji Family Account od 50€ je solidna.
Bazi možeš pristupiti sa svih podržanih uređaja, imaju dobar Security Dashboard i Monitoring o nesigurnim lozinkama.
Meni Interface i nije baš nešto, ali za nekoga tko prvi put koristi ne bi trebalo bit problema u snalaženju