View Single Post
Staro 09.03.2021., 08:32   #72
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Pa nisam ni mislil direktno na njega ili tebe ili koga već, nego općenito na aplikaciju, jer nije prvi put da stvari krenu na ovaj način di se traži plaćanje, a kasnije samo nadodaju još "obaveznih" mogućnosti i podižu cijenu.
Citiraj:
In August 2017, LastPass announced LastPass Families, a family plan for sharing passwords, bank account info, and other sensitive data among family members for a $48 annual subscription. They also doubled the price of the Premium version without adding any new features to it. Instead, some features of the free version were removed. On February 16, 2021, LastPass announced that from March 16, Free versions would be usable on only desktop or mobile devices, rather than both. Any user wishing to continue using both would have to pay for the Premium (i.e. paid for) version. They would also discontinue email support for Free users at the same time.
Dakle, ovaj posljednji cigansko-pederski LastPass potez je samo jedan u nizu iz kompilacije hitova, dok je sam password manager pun kojekakvih rupa i zakrpa. Također, tzv. opt-out opcija nije nešto pozitivno, posebice kad se cijelo rješenje reklamira kao sigurno za sve korisničke namjene, a onda se ispostavi da imaju šačicu trackera, tako da što lakše filaju bazu korisničkih profila, što je ujedno i razlog da su već u nekoliko navrata kupljeni, odnosno progutani od strane konkurencije i većih riba općenito. I super, ako je većini ovo zgodno rješenje i stavljanje svih mogućih lozinki u nečiji cloud se promovira kao ultrasigurno, a pogotovo, ako se iza toga krije pretplatnički model, pa je cijela stvar dodatno osigurana od zli namjera i pogleda. Nemojte se srditi, jer meni definitivno nije namjera svađati se oko LastPass rješenja, ali isto tako se ne zavaravam da je cloud, odnosno mogućnost mjesečnog ili godišnjeg plaćanja nečije (upitne) infrastrukture za pohranu lozinki - najbolja ideja ikad, pa smo mirni.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 09.03.2021. u 10:50.
The Exiled je online   Reply With Quote