Citiraj:
Autor dakky
Da, toga me bilo i strah. Doduse nije da ima povjerljivih "podataka" u smislu slika i slicnog, ali ne bi valjalo da se nekako može zaobići lockscreen ili lozinka... jer je na mobu svašta od banke i kripta do google authenticatora i emaila, a s tim se može velika šteta napraviti. Pretpostavljam da je sve to enkriptirano, ali pusti ti to, i sam kažeš svašta se može kad su straznja vrata otvorena.
|
Na kraju je najbitnije što taj netko drugi želi od tvog moba. Ako ga želi samo koristiti, onda ima otvorena vrata da ga preflesha jer ga ne štiti ni bootloader ni FRP. Ne treba mu puno znanja osim malo guglanja o fleshanju i sl.
Dok ti je lockan bootloader i kada se aktivira FRP, u teoriji on neće moći ići dalje od setup ekrana jer mora unijeti
tvoj email/pass prije nastavka setupa. Kažem, u teoriji, jer ovisno od moba do moba nekada postoje načini kako zaobići FRP. Iz tog razloga je dobro imati updejtan firmware na mobu.
Danas je po defaultu sve enkriptirano (afaik). Do čistih podataka je sigurno sve teže doći, barem se nadam, jer davno sam se zezao s time i dooosta android verzija je izašlo u međuvremenu.