View Single Post
Staro 07.03.2021., 08:26   #539
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Čitam stvari koje me zbunjuju pa da napišem svoje iskustvo sa trenutnim setupom i brzinom mreže.

Prvo, savjetuje se najjeftiniji WiFi adapter. Po mom iskustvu to baš nije tako. Kupio sam jeftini Asus USB WiFi adapter, i veza na računalu je stalno pucala, brzine su varirale i baš me to iživciralo. Odem po D-Link kuglu (DWA-192 ide na USB 3.0) i nakon toga internet je uvijek bio dobar a brzinu koju ISP isporučuje.

Imao sam b-net internet (Technicolor) te sam prešao na A1 (Ubee) i na njihovim ruterima nisam mogao nikako dobiti max brzinu (150 pa 200). Uzeo sam Asus RT-AC1200G+ i sam njim sam dobivao max brzine na WiFi-ju. Kako sam prije par mjeseci kupio neki ormarić za opremu smetale su mi antene na Asusu pa sam nabavio Fritz 4040, i sa njim također imam brzinu 200 na WiFi-ju. I da, između Fritza i PC-ja je zid (pravi ne od siporeksa ).

Tako da moje je iskustvo da se preko WiFi-ja može dobiti zadovoljavajuća brzina, ali ne sa osnovnom opremom, nego malo boljom. Jedino nikad se nisam bavio igranjem pa mi latencije nisu bile bitne.
Da, u pitanju je Bnetov router technicolor.

E sad, imam još jedno pitanje u vezi routera. Teoretski, uzmem li drugi router, (znači kupljen u trgovini), koliko je kompliciran setup? Povuče li router postavke automatski od ISP-a ili ih je potrebno manualno postavljati?

Hvala!
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote