View Single Post
Staro 06.03.2021., 22:52   #538
Human1
Registered User

Datum registracije: Jan 2021
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za WiFi mu onda treba i AP i USB adapter jer routeri koje dilaju ISP-ovi imaju katastrofalan domet, kod mene skoro nijedan ne može dobaciti na drugi kraj stana, nema optičke vidljivosti nego samo dva hodnika u L. Ako i dobaci, onda imam max 10 Mbps.

Itekako ima razlike, WiFi radi kao hub čak i kod najnovijeg ax-a, a LAN koristi switcheve već par desetljeća, dalje ne moram. Na žici svi imaju 100 Mbps pod uvjetom da izvor od kojeg vuku daje dovoljno dok kod WiFi-a nije i još dugo neće biti.

"S kraja na kraj stana" je vrlo relativan pojam. On je spominjao sedam metara. Sedam metara će "dobaciti" čak i ISP-ov wifi ruter. No kao što rekoh, da ja radim za sebe, ja bih stavio žicu.
Ne kažem da ne koristim wifi uopće. Imam i wifi i žice, kako za što.
Ali u njegovom slučaju, kako je opisao svoju situaciju u prvom postu, ja bih stavio žicu.

Nego, ovaj forum ima u nazivu PC Expert. Dakle nije neki forum ha er ili neki tulumba forum. I onda na tom expertnom forumu na postavljeno pitanje "što koristiti na sedam metara daljine", neki odgovaraju da bi trebalo nekakve ekstendere, powerline adaptere.
Neki drugi bi se prepirali da je wifi i switchana lan mreža u biti isto.

Jadan je taj expert forum s ovakvim odgovorima na postavljeno pitanje. Nema tu ni E od Experta. Katastrofa.
Danas je expert svaki "mali od susjeda" koji spoji kompijuktor na wifi mrežu.
Human1 je offline   Reply With Quote