View Single Post
Staro 06.03.2021., 16:45   #531
Human1
Registered User

Datum registracije: Jan 2021
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Da, i mene je malo začudio odgovor u vezi bandwidtha powerlinea, no ok, sad je malo jasnije.

Uglavnom, nije u pitanju optika. Zgrada nema optiku nažalost, već kabel. Brzine su do 200 Mbps. Selim priključak s adrese na kojoj sam već imao Bnet od 150 Mbps.

Poanta je, bitno mi je da bežično mogu dobiti približno ekvivalent kabelu bez da ulažem bijesne novce, jer mislim da nije potrebno.

Malo sam se sad izgubio u vašim sugestijama, pa da postavim pitanje ovako:

Što je bolje?

- powerline (ako da, koji predlažete?)
- USB adapter (ako da, koji predlažete?)

Hvala! 🙂
Pa powerline ti je opet žica, koji si rekao da ne želiš. Bespotrebno kompliciranje.
Ako ćeš već žicu, onda si uzmi 10 metara žice i provedi je od rutera do kompa kud želiš.
Kod powerlinea trebaš dva uređaja koja ćeš spojiti na utičnice. Jedan pored rutera drugi pored računala, a do njih ti ionako opet idu žice. Žica do rutera i žica do računala. Plus što imaš gubitak signala, ako već radi ničeg drugog onda radi tih prespajanja.

Po meni, wifi mora dobaciti tih sedam metara pa makar koji bio. Nemaš valjda između uređaja metar debeli zid s mrežastom žičanom armaturom.

Ja da radim za sebe i ako ne mislim micati taj komp nikud od mjesta di je, onda bi provukao žicu. Ethernet kabel i nema zezancije. Kakvi powerlineovi, kakvi extenderi.

S obzirom da žicu ne želiš, uzmi neki wifi adapter za komp. I opet, ako radiš za nekog drugog onda uzmi najjeftiniji, briga te. Ako radiš za sebe onda si uzmi neki bolji, pa makar i skuplji. No možda ti mrziš sam sebe pa ipak uzmeš najjeftiniji.
Konkretno koji, ne znam. Ima ih more različitih. A nisi napisao ni koji ruter imaš. Ili sam propustio.
Human1 je offline   Reply With Quote