Citiraj:
Autor raliSHA
Veća gustoća kazete tj manji skokovi između pojedinih zupčanika ipak pomažu za održavanje kadence koja ti paše.
|
Stoji, iako san se više referira na minimalni omjer, a ne razliku u pogonima.
Citiraj:
Autor De5tr0yer
0.75 bi odgovaralo 34T naprijed i 52T otraga što je apsolutno inferiorno bilo kojem MTB 2x sustavu.
Moje iskustvo za teže terene je 22T i 34T otraga (0.65), ako se nađe 36T, dobro je došlo (0.61).
|
2x san prekratko vozio za nekakve usporedbe, vozio sam 3x10 godinama na dva bajka, min mi je bio 0,67, sada mi je 0,71 sa 32T, mislio sam u startu ići na 34T da dobijem malo više krajnje brzine (prije 4,0 sada oko 3,2), ali tada bi mi 1. bila skoro kao 3. na 3x10 otprilike, a nije baš da na 3x10 setupu prve dvije nisam koristio nikad, tako da je 32T za mene taman. Iz mog iskustva gdje se ne mogu popet sa 0,71 uglavnom ne bi mogao ni sa niže jer se radi jednostavno o prestrmom i/ili rasutom terenu gdje mi tih 0,05 ili 0,09 niže ne bi pomoglo sigurno

Al opet 100 ljudi, 100 čudi, ko misli da će imat benefit od nižeg omjera može uvijek ići sa 30T ili čak 28T, naravno to krajnju brzinu snižava još dosta, al šta je tu je...
Citiraj:
Autor Vuco
|
Nije poanta u servisu, poanta je da nisu napravili dobar posao sa clutchom na hrpi modela i pun je internet ljudi koji ga jednostavno ne uspijevaju natjerat da radi na duže staze ni uz relativno česte servisne intervale