Citiraj:
Autor cic
Pa kad je tak. Evo i kolega koji radi u bike shopu mi je rekao da je prošle godine kupio kružne lančanike i nakon mjesec dana ih skinuo i vratio se na ovalne.
|
Moraš vidjeti što tebi paše i pri tome mentalno blokirati hvalospjeve o ovalnim lančanicima - mora tebi odgovarati na prvom mjestu.
Meni je situacija suprotna - benefiti ovalnog lančanika i 1x sustava su se istopili. Drugu polovicu prošle sezone sam se pokušao naviknuti na ovalni 32T na 1x12 eagleu, nije mi leglo. Ta fora sa 34T power stroke i 30T recovery stroke me bacala van takta. Pretpostavljam da sam navikao u recovery strokeu vući pedale, tak da sam na bajku dosta bobao. 34-50 sa 29" kotačima mi je bilo osjetno teže pedalirati duže jače i tehničke uspone nego 24-34. Točne vrijednosti zuba na kazetama bih morao provjeriti, da nije još veća razlika ak imam 52T otraga.
Da skratim, stavio normalni 30T, malo se utrenirao i sad mogu i duže strmije poteze pedalat.
Unatoč tome prve tri brzine su ipak osjetno, čitaj ne optimalno, razmaknute i tu nema pomoći osim 2x10/11.