View Single Post
Staro 02.03.2021., 17:25   #3068
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Znači, trebaš negdje iskopati zdravi 2.5" ide hdd + 44-Pin Female to Female IDE (Laptop) Cable potrebne dužine (ima negdje predviđeno za njegovu montažu),
primjer:
https://www.ebay.com/itm/2-5-inch-44...-/280510419796
https://www.delock.com/produkt/84311...setLanguage=en

Pri spajanju paziš gdje je pin 1.
Actully ovu raspravu sam vodio pred 2-3 sata sa frendom baš vezano za taj 44 pinac I da, SC reader je bio unutra pa nisam skuzio konektor od njega, kako sam ga hitio van jer se samo grijao bzvz tako sam ispod skuzio konektor. Čak mislim bi se i dalo nekako disk strpat unutra. E sad disk i kabel... bumo vidjeli. Ako iskopam nekaj dirt cheap onda da, ali kupovat to sve nema smisla cak ni za DOS masinu, kada vec imam kompletan MMX rig sa ISA slotovima, diskovljem, optikom itd. Vjerovatno bude zavrsio sudbinu revertan u DOS masinu sa 256MB rama, ovom expendable 4GB CF karticom i skviktavim speakerom

So far sam uspio dici w98 i iskopati nekim cudom sve drivere osim drivera za integriranu grafu koja ne zeli ni cut za nista sta joj ponudim jer su sve verzije drivera za 2K ili iznad. Cak me ne bi mucila ni mala reza, ali me zivcira 16 boja :P Ako netko ima neki prijedlog slobodno neka javi, koliko sam uspio iscitati radi se o "S3 UniChrome Pro" tj. northbidge je "CN700/P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800 Graphics". Steta jer gledano na hw, mislim da bi w98 i 512mb rama bilo idealno za ovog malca.

Tako da mozda cu probati jos XP i onda neku distru Linux-a .Tu nisam toliko doma pa slobodno bacite preporuku za nekaj kaj bi radilo pristojno na 400-600mhz, 512-1GB rama i da ima normalni GUI na koji idu appovi sa soft centra. Ili možda nekaj barebone pa napravim Linux/DOSbox rig kad je vec mali i kompaktan Hell, mozda i ono DOSbox USB cudo koje radi bez harda, zapravo je ta idealna za ovog mališana. U prijevodu slobodno predložite šta da mu radim ako imate još ideja haha

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 02.03.2021. u 17:31.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote