Ovo je sad već četvrta godina da Raja radi u firmi kojoj nofci i popratni ljuCki resursi nisu problem, a izuzev mobilnog Xe rješenja i razno-raznih varijacija na temu, ništa konkretno nisu pokazali, dok uredno najavljuju brda i doline od kojih budu i Radeon i nVidia skidali hlače i gaće, samo da ne moraju u borbu protiv Intelovih GPU rješenja. Nadalje, Raja je u isto vrijeme, tj. četiri godine provedenih u AMD-u na čelu RTG-a ipak nekog vraga i izbacil u prodaju, ma kakvi god se ti proizvodi u tom trenutku činili, ali bili su funkcionalni i sasvim solidni. Naravno, naposljetku je ispalo da frajer voli biti u centru pažnje i prikupljati kojekakve zasluge, kao da je sve sam stvoril iz nule i genije kakav je, ali AMD je napustil podvitoga repa, jer eto Lisa Su u tom trenutnku nije više htjela da Twitter hvalisavac i hype meštar troši ionak na knap resurse na svoje GPU fantazije.
I veli Raja, dobro, idem ja u Intel, jer AMD je šrot firma i Baba mi ne da, da se igram s najnovijim tehnologijama, jer eto - to netko treba i platiti. I tu dolazimo do šok i vjeverica trenutka u kojem prije koji tjedan novi Intel CEO stupa na scenu i pazi(te) sad - Raja opet, kao i u AMD-u sluša jezikove juhe da njegove GPU drangulije nikud ne vode, pa novi CEO opet, baš kao i Lisa Su, preusmjerava nofce i ljude na bitnije projekte, a fala Bogu Intel ima itekakvog posla ispred sebe. Pričal sam na početku ove teme da će Raja u najboljem slučaju odigrati RTG foru i Intel će na temelju toga imati neki HPC GPU proizvod uz pokoje mobilno GPU rješenje i sad stvarno tak ispada, jer HPC GPU moraju imati za jedino superračunalo koje su obećali opremiti i koje je već par puta odgođeno radi Intelovih planova i programa, tj. nedostatka istih. Prvom prilikom kad to isporuče, to je to. Raja, fala i doviđenja.
Uz sve rečeno, posljednih dana kruže glasine da je Rajina GPU divizija mrtvo slovo na papiru, te da ljudi masovno odlaze, neki ponovno u AMD otkud su došli nakon kaj ih je Raja vrboval u Intel.