Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.03.2021., 21:11   #53799
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
@darkydark a i ostale koje zanima. Opsirnije koliko su meni moja (moja koja samo samo ja vozio! - da nebi obitelj itd. manipulirali potrosnjom ) auta trosila:

E90 320i , 2005.g., 4cil 150 ks - potrosnja ~7.5L/100m:
Par puta tjedno do ST, 37km jedan smjer. Od toga je manji dio gradska voznja - Mall of Split pa do Kopilice. Iako to nije cistokrvna gradska voznja... Ostalo je drzavna cesta, s tim da se penjem "uz Klis", a to bih najcesce u 5oj na cca 100-110km/h ili 90km/h 4ta brzina.
Te hrpa kratkih relacija "na kavu" i "u ducan". Oboje cca 2-4km od kuce, znaci da se motor i ne stigne ugrijat. Uglavnom sam il nas dvoje u autu.
S tim da sam imao potrosnju od 6.5L/100km kad sam se vozio samo drzavnom cestom, bez gradske voznje i bez autoceste i bez odlazaka do ST. Znaci, samo "Dalmatinska Zagora".

Honda Civic VI, 1995.g., 1.5 VTEC-E, 4cil, 90ks. Potrosnja 5.7L/100km:
Mjerio klasicnom metodom "nalij do cepa, odvozi vise od pola rezervara pa opet do cepa".
Drzavna cesta, svaki dan nas troje u autu na posao i natrag. 27km jedan smjer. te isto kao s E90: "Te hrpa kratkih relacija "na kavu" i "u ducan". Oboje cca 2-4km od kuce, znaci da se motor i ne stigne ugrijat. Uglavnom sam il nas dvoje u autu."

Honda Civic VII, 2005.g., 1.6 VTEC, 4cil, 110ks. Potrosnja po BC 6L/100km**
**jos nisam mjerio s metodom rezervoara, pa ovo ne uzimam kao zdravo za gotovo.
Vozio cca 500km s njim do sada. 70% autocesta 120-140km/h , s tim da auto ima samo 5 brzina. znaci 135km/h je na cca 4k o/min. Ostalo drzavna cesta na 80-100km/h

Svako auto vozim uglavnom po ogranicenjima +5, +10, +20km/h (ovisno je li grad, drzavna il autocesta). No po zavojitim cestama volim otic do 5k o/min, naravno, kada bi motor bio posteno ugrijan. Nikad turiranje na hladno.

Po pricama nema benzinca koji trosi ispod 10L/100km, a ni dizela koji trosi iznad 5L/100km.
Po mom vlastitom iskustvu se mogu samo zapitat kako to drugi voze aute? Kako to mijenjaju brzine? Kako stiskaju papucicu gasa?
Na gumama jednom mjesecno provjerim tlak te uvijek drzim po uputama proizvodaca +0.2 bar.
Set ljetnih, i set zimskih guma kod E90. Bridgestone 205/55R16 91V Turanza T005, nove iz ducana. Zimskih se ne sijecam..
Civic VI nije imao taj luksuz na njemu su Sava S3+ R15, valjda 195/60.

Eto vam brojke iz prve ruke, mozete mi vjerovat il ne. No garantiram da su brojke ispravne i nisu lazirane za e-penis bodove online na forumu.

Imao sam jednog 1.6D, nije vrijedan spomena, ipak je dizlo , nisam mjerio potrosnju, odokativno bi rekao 4.5L/100km.

Pazljivo oko promatraca ce primjetit da su ova tri benzinca sve redom atmosferci. Koliko bi mi trosio benzinac s turbinom i mojim stilom voznje? Tesko rec dok ne odvozim par tisuca km s takvim...

Kad citam da hvale ove nove aute da trose "samo 8-9L", sa ~120ks 1.2i motorima, dize mi se kosa na glavi... Ok ako je to 90% gradska voznja, no za mix mi je to nekako previse.

i ne, ne posjedujem vise sve navedene aute, samo ova dva civica

Zadnje izmijenjeno od: pci_e3x. 01.03.2021. u 21:18.
pci_e3x je offline   Reply With Quote