Civic je trošio dosta, ne znam ni sam zašto (moguće blokiran EGR)? 7 litara kombinirano, iako mi je stariji od starog koji je dolazio bez DPF-a (2006) trošio jedno 1.5l manje. Baš prije par dana iša za ST - 145km/h, potrošnja 7.4L!
Ovaj Focus je od ST do Ši trošio cca 6.3 litre uključujući pola autoputa na 130 što je skroz ok i to s krovnim nosačima i zimskim gumama. Tako da bi bilo vjerojatno ispod 6 bez toga.
Što se ovog primjerka tiče, stvarno je odličan, farovi su me iznenadili jer nije ništa orošeno ili da je sunce ubilo - bolje stanje nego većina auta 5-6g novijih.
Motor naravno nije jak kao na Civicu ali je tiši i po ovome do sad ne troši više a puno manje stvari ima za otići i ako ode popravci su puno jeftiniji.
Snaga mi je skroz dovoljna jer di god kreneš kamere na cesti a ne vozim se strašno puno autoputom, a i kad se vozim 130-140 je skroz dovoljno.
Gepek i nije nešto manji, dosta veći od Golfa 6, možda mrvu manji od Civica ali nebitno.
S druge strane, dosta je udobniji i bolje upija neravnine od Mk8 Civica te je mehanički robusniji (kvake, prozori, vrata) te je u dosta boljem stanju od Civica u pogledu plastika, limarije, hrđe itd.