Citiraj:
Autor ZXSpectrum
Samo izopropil (alkohol ). WD40 je No Go.
|
Slažem se, ali samo u krajnost i zbog zdravog razuma. Oprati PCB, ploču nakon što je nauljiš sa WD-40 je noćna mora, jer bi se ovaj zavukao u sve rupice i otvore. Ali WD-40 sam po sebi ne utječe na elektroniku i/ili plastiku.
U stvari, koristio sam ga više puta na plastičnim dijelovima (zupčanici, mehanika) i uvijek je obavio posao, iako (nakon nekog vremena) ljudi vele da zna ostaviti talog, "film" odnosno sloj i da onda ima suprotni učinak. Opet da velim - ja taj problem nisam imao, a koristio sam ga na svemu. Od procesora, do gramofonskih elektromotora.
Ako je ploča JAKO prljava i puna prašine, operi je pod tušem i/ili u umivaoniku, i ostavi je da se osuši. Opet, potpuno sam ozbiljan nije zafrkancija. Ali prije nego što kreneš potopiti ploču pod vodu, poskidaj SVE izvore napajanja, pa ČAK i ako to uključuje CR2032 bateriju. Ova se metoda (koliko god nekima zvučala suludo) koristi u industriji ... pogotovo u kompleksima, pogonima koji rade obnovu (reconditioning) elektronike i njezinu ponovnu prodaju. Ali naravno imaju perilice za takve stvari, ne radi se ručno.