View Single Post
Staro 22.02.2021., 13:12   #778
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Za punih 1gbps preko WiFi, a da ne stojiš pored antene routera ipak treba malo ozbiljnija oprema, barem AX50 ili AX6000, kad se spoji još uređaja. No, koliko sam vidio, na tržištu nema praktički niti jedna USB kartica s WiFi adapterima koja podržava WiFi 6 na velikim brzinama, najbolje što sam vidio je D-Link AX1800 koja može 1200mbps na 5GHz. Tako da bi to sve bilo, džabe si krečio.

A i kad vidim veličinu tih eksternih kartica za WiFi, i još antena, rađe odma povučem kabel do uređaja ako ima utor.

Bolji router ti ništa ne znači ako nemaš i adekvatnu opremu i na drugoj strani.
AX50 mi je glupost jer nema WPA3. Znači ako podržava Wi-Fi 6, onda bi bilo logično da podržava i WPA3 kao najnoviji standard šifriranja. Čak je bilo planirano da ta mogućnost dođe na isti, ali navodno Intelov hardver ne radi dobro s tom novom enkripcijom, pa su odustali od toga.

Još jedan razlog zbog kojeg sam odustao od AX50 jest pregrijavanje. Prema svim recenzijama, AX50 se nenormalno grije, pa nekada zna pasti i brzina zbog toga. Toliko se grije da ekipa preporučuje da se stavi neki cooler dolje. AX20 i ostali routeri nemaju tih problema jer nemaju ništa Intelovo i arhitektura je drugačija.
AX21,73 imaju poboljšan dizajn upravo radi boljeg hlađenja.

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 22.02.2021. u 13:20.
Marko :) je offline   Reply With Quote