View Single Post
Staro 22.02.2021., 11:51   #2841
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor stereotyp Pregled postova
Meni nije cilj zarada, nego realnost. Prije svega me veseli slaganje takvih retro konfi i idealan scenarij bi mi bio da konfa ode netkom koga ce to veselit.

Sve vise naginjem da slozim konfe oko navedenog hardvera i napravim neki pool gdje ce zainteresirani morat dokazat da ih to veseli i da ce koristit konfe, za vlasitit gušt, a cijena ce bit simbolicna + trosak novog hardvera.

Budem jos odlucio putem.

Mislim da bi ljudi opcenito trebali gledat u tom smjeru, probat se otrgnut tog usađenog cilja zarade pošto poto. Mozda sam malo lud i nerealan..jbga
Pa evo, rekao sam ti. Isto što si napisao vrijedi i za mene, želio sam se riješiti kolekcije jer pod A - nisam imao više mjesta za sve to (a ormar u kojem je to stajalo samo što nije puknuo od težine) i B - asociralo me na prošlost, koja me u zadnje vrijeme, zbog gubitka voljenih osoba proganja i smatrao sam da je vrijeme za čisti početak.

Voodoo1 i Voodoo2 konfe sam nudio za 400kn, to je bila standardna cijena. Ako se ne varam, Voodoo3 2000 (AGP) također, 400kn.

Voodoo3 3000 (AGP) malo skuplji - čak 450!

A dvije HP radne stanice, sa ukupno 3 Slot 1 procesora, hrpetinom SCSI diskova, kontrolera, RAMBUS memorijom i ostalim sam prodao ovdje jednom kolegi na forumu za 700kn.

Pentium Pro 200, cijelu i kompletnu konfiguraciju (uz koju dolazi i originalni CRT monitor, ali i tipkovnica) sam prodao za 450kn.

Pa se nadam da ti ovo bude odgovorilo na pitanja... Još sam čak razmišljao o prodaji jedne Voodoo2 (12mb) koju imam "viška" za 400kn, ali sam je na kraju ipak odlučio zadržati. Nikad se ne zna kad može poslužiti...

U svakom slučaju nisam prodavao zbog "zarade", nikad u životu nisam pretjerano držao do novaca i smatrao ih relevantnim (vjerojatno i razlog zbog kojeg sam uvijek u nekakvom gubitku i moram sve "kalkulirati") već sam samo želio pokriti ono uloženo, potrošeno i osigurati si dovoljno love za trenutne životne potrebe ali i restauraciju kompjutora kojeg budem posvetio prijateljici (slike u nastavku)

Nego, da se vratimo na "retro" temu... I drugi "Adison" je spakiran i poslan na obradu
  Reply With Quote