View Single Post
Staro 22.02.2021., 10:50   #2834
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja budem ti rekao koliko bi ja dao AKO bi uzimao to kaj si naveo i neke moje opaske/razmišljanja

Voodoo 2 - do 600kn po komadu (vjerovatno sam i malo napisao ipak su 12MB )
napajanje + case - ako je novo onda koliko kosta u ducanu nemas tu kaj, pogotovo kad si se odlucio vjerovatno vec za model i brand
sve ostalo - 500-600 kuna

Znaci s obzirom da je novi case i psu rekao bih da odlucim uzeti takav rig dao bih 1500-2000 ovisno o kucistu napajanju i slicnom.

E a sad onaj dio AKO bi kupovao. Da sam ja ti, probao bi upecati cijeli komp negdje sa približnom konfom koju hoces ili točnije sa tim što hoces da komp moze raditi. Working Slot 1 konfa mislim da se da naci za do 500 kuna max sa kucistem i svim unutra (hdd, ram itd) ako malo pricekas i vrebas oglasnike mjesec-dva. Voodoo-ice bi odma prekrižio i uzeo neku alternativu za puno manje love, volim Voodoo ali jednostavno mislim da ekipa posebno po njuški i slicnim mjestima traži debelo previše za njih. Nakon svega toga zamjenio bih vjerovatno napajanje za novo, cisto da sam miran da nebi kad krepa potegnulo cjeli komp (nekog jeftinjara fortrona sa jedinim uvjetom da ima sve zastite) i eventualno napravio neku izmjenu ako bi me nekaj bas jako smetalo od hardvera unutra. I ciljao bih sa svim tim manevrima da konfa ispadne do soma kuna.

Nemoj sad ovo shvatiti kao "nebi nikad dao preko soma za ovo gore" nego vise kaj bi ja napravio. Ja sam malo specifican i uglavnom se vodim filozofijom za hardver "najstariji OS koji hw moze izvrtiti jer ima drivere" i da bude pretjerano i overkill I da se igre lijepo i glatko vrte, a time period tocnost vjesam macku o rep odma u startu Imas par postova unatrag moj XP rig pa ce ti biti jasno o cemu pricam hahaha

Ali da lova nije upitna/nije mi problem ili da bas jako zelim takav sistem, dao bi i preko ove gore cifre ali to sad onda vise nije kategorija koliko nesto vrijedi nego koliko tebi vrijedi a to nemreš mjeriti. Kao što je Trekkie rekao on mi je prodao slicnu slot1 konfu kao ovu goru (bez voodooica ofc), on je mislio da vrijedi ako 100 kuna a ja sam mislio da je 200 poprilican bargain uz sve forumske i retro kolegijalnost popuste. Tako da to ti je sve relativno na kraju dana

Edit: I ako smijem predloziti, mozda Voodoo 3 AGP kada vec pricamo o ovakvim ciframa, ustedit ces nesto love i imati 1 karticu umjesto 3

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 22.02.2021. u 10:56.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote