View Single Post
Staro 20.02.2021., 23:27   #2828
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
P.S. Dajte me plz prosvijetlite... Za koji k je ova rupa na kucistu desno kraj straznjih slotova (slika ispod), neka kucista ju imaju, vecina ju nema pa pokusavam dokuciti smisao. Mislim ako treba biti rupa za neki kao airflow, onda cemu kuciste dolazi sa zatvorenim bracketima, zakaj ne i njih odma ostaviti prazne pa neka se luftaju iznutrice Iako ove rupe na kejsu su vrlo sumnjive i nesto tu se moze montirati pa ako bi netko znao kaj bio bih mu zahvalan

Znam da si dobio odgovor na pitanje u međuvremenu, samo sam mislio da bi bilo dobro "potvrdtiti gradivo" sa slikama i primjerom.

Dakle, kao što su drugi rekli, riječ je o poklopcu za PCI kartice. Nažalost, ovo je karakteristika lošijih i jeftinijih kućišta, jer su pravi toweri imali "normalan" dizajn, gdje imaš izbočinu udubljenje, odnosno kartice se nalaze u "bazenčiću" kao na slici ispod:

Jer ako gledaš profil kartica, imaš onaj ugao, zakrivljenje pod pravim kutem, kroz koju se stavlja šaraf. A na lošijim i/ili generičkim kućištima, bilo im je valjda jednostavnije napraviti full ravnu stražnju stranu BEZ bazenčića, i onda ubaciti taj otvor, poklopac kroz kojeg bi virile kartice, i to be se onda samo poklopilo sa poklopcem da se sakriju uglovi kartica i šarafi koji ih drže. Evo ti par takvih primjera (obrati pozornost na različite poklopce, koji obavljaju istu stvar)

Na žalost, većina kućišta je imala unikatan dizajn i dimenzije tog poklopca, tako da su šanse pronalaska BAŠ takvog kakav ti treba slabe

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 20.02.2021. u 23:33.
  Reply With Quote