View Single Post
Staro 18.02.2021., 12:41   #414
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovdje su dosta strogi oko toga može li si pojedinac nešto stvarno priuštiti.

Svakome se prati credit history na koji utječe plaćaš li sve svoje obaveze na vrijeme (od računa za mobitel, do režija, koliko i koliko često ideš prema limitu kreditne kartice i jesi li općenito financijski odgovoran. Čak i (ne)izlaženje na izbore utječe na credit rating.

Netko kao ja, tko nema nikakav credit history ovdje, ne može na rate kupiti ni mobitel

Cijeli taj način "kupovine" stana je prilagođen tome da si svatko na neki način može riješiti stambeno pitanje. Kredit za puni iznos stana nitko ne može dobiti koliko sam shvatio.

Napisao sam "kupovina" jer stan ni u jednom slučaju nije tvoj.

Ta kupovina udjela te ne obvezuje na ništa. Ono što nisam našao je moraš li živjeti u tom stanu ili ga možeš rentati, jer u tom slučaju, svoj udio dobivaš nazad kroz mjesečnu rentu.

Vidjet ćemo za x godina, zasad mi ovo izgleda interesantno.

Gabre gore gleda iz svoje perspektive nekog s ženom i troje ili četvero djece, barem dva auta i puno potencijalnih nepredviđenih troškova uz sve to. Ja gledam iz perspektive dvoje ljudi koji ne planiraju djecu i koji će imati više prihoda nego rashoda, gdje auto nije potreban, a zdravstvo je besplatno pa mi se ovo čini izvedivo.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote