Mobilni uređaji s Wi-Fi 6 već su u prodaji i sve ih je više i više. Trenutno ima oko 120 mobitela koji podržavaju taj standard (većinom top modeli), a to znači da bi uskoro taj trend mogao doći i na mid-range uređaje. Po meni već sad vrijedi ulagati u Wi-Fi 6 jer su routeri stvari koje nećeš mijenjati na godišnjoj bazi. Upravo iz tog razloga sam se odlučio na AX20; sada nadogradim mrežu i taj router planiram koristiti jako dugo.
Također sam gledao da ima i WPA3 jer je to budućnost. Za sada će Wi-Fi mreža biti zaštićena s WPA2-PSK/AES, ali jednom kada WPA3 uređaji dođu na tržište (a ima ih), u par klikova Wi-Fi postaje sigurniji.
I točno je da standard nije finaliziran, ali je pri kraju. Doslovno pri kraju. Dovoljno je toga definirano da se routeri i uređaji mogu pojaviti na tržištu.
Certificiranje me ne brine jer to baš ništa ne znači. Koristim router koji nije certificiran još od 2013., 0 problema. Uostalom, ako router nije certificiran, ne znači da ni neće biti, pogotovo ako je od poznatog brenda. AX20 je još uvijek nov router (predstavljen na CES 2020.). Ne sumnjam da će dobit nove funkcije i mogućnosti ažuriranjima fw.