Citiraj:
Autor HD3850
bilo DL ili SL, tako da oko toga nema rasprave..
|
Rasprave nema samo ako je komentar vodjen emocijom, a statistika ne poznaje taj parametar. DL je vodjen konzumentskim potrebama, a ne trajnoscu. On sluzi za dobivanje dodatnog prostora. To nije MO ili inkranacija bilo kojeg DVD formata s dvije odvojene strane. On je od nule zamisljen za dobivanje dodatnog prostora, na sto je moguce prakticniji nacin. Dakle i sam laser se prebacuje/fokusira prelaskom s jednog na drugog, posebno u (ne)kvaliteti koju ostvaruje realizacijom na kupovnom korisnickom mediju. Tu nema veze s bilo kakvim pristupom sigurnosti. To sto je M posegnuo i za takvim, ili cak trostukim, isto je danak prakticnosti. Moze on raditi nekome, mozda i 10+, pa i vise, ali to je kao i primjer koji navodis nize:
Citiraj:
Autor HD3850
Prije 10 godina sam se nakupovao blu ray medija, i ne bilo kojih proizvodjaca, i mogu reci da ti mediji, bilo izbrisivi, ili mediji za jednokratno snimanje, rade i dan danas bez problema.. Dakle ista stvar kao i kod dvda, sve ovisi
|
nedostantno uzorkom za bilo kakav temeljitiji zakljucak. Videoteke su prve u svijetu razbile deklarativne specifikacije sigurnosti, nakon prvih nekoliko godina iznajmljivanja, gdje se DVD pokazao gori cak i od VHS-a po trajnosti frekventnog gledanja/vracanja. Dobro, analogno ima ugodniju manu = greske, smetnje, dropovi - digitalno = preskakanje ili kompletni nestanak informacije.
BL standardni, su prvi po kvarljivosti na uzorku kome se moze takav zakljucak raditi. To sto meni ili tebi nesto radi, premali je uzorak.
No, svatko neka odluci za sebe, ali DL, samim ustrojem i namjenom je kontradiktroran backpu.
...