jos jedan sa crnim sudoperom. kuhinja Dan Kuchen i nudili su nam Franke, zena odbila i uzeli sudoper iz Ikea-e. frend nakon mene isao po DK kuhinju, uzeo Franke.
meni nakon 5 godina nista, uz spinu je znalo biti malo kamenca se nakupiti gdje se nije dobro obrisala voda a nije otjecala ali se to makne lagano. Nikakvi drugi tragovi na sudoperu, kod frenda - ima neke crte od posudja i nozeva ili vilica i bas se vidi.
e sad..vidim da ste svi znalci materijala u svemu u kuci, ali ja blage veze nemam od cega je sudoper i kakve je kvalitete jer je to jebeni sudoper. Trebao je odredjene velicine, nasli u Ikeai za ok cijenu i uzeli.

nisam ni znao da postoje ovakvi problemi s tragovima kamenca i sl. Mozda u Ri nije toliko tvrda voda kao u ZG, ali bome nije ni mekana.
nacin koristenja - posudja kao troclana obitelj dnevno, s tim da ne peremo sudje u masini bas svaki dan, kako se sjetimo. i dok pere masina, uvijek barem ima dvije tri salice ili koji tanjur od copanja ili cuge u medjuvremenu.
p.s. nikakva brisanja sudopera dnevno, tjedno ili sl. kad se opere, isperemo vodom i to je to