maj hambl opinijon:
1) ako jako koristis komp zadnja stvar na kojoj trebas stediti su tipkovnica,mis i monitor...losa tipkovnica ce ti potrgati prste,los mis preskakati a neadekvatne velicine izvesti pun qrac sranja...prvo meni je jedan genius odrao dio dlana jel je bio prenizak pa sam s pola ruke grepao po padu..nakon 8 sati rada mi je zapesce bilo crveno ko semafor..... a preveliki mis moze opet lose sjediti u ruci..mis se nikad ne kupuje na slijepo nego se svaki izvadi i proba u ruci....a na losem monitoru se lako izgubi vid...pa ti stedi 500-1000kn .. naravno ako koristis komp sat vremena dnevno zaboravi navedeno iako je preporucljivo da se toga ipak drzis...
od jefinitijih tipkovnica mogu preporuciti acer-a koji je u mercatoneu oko 60kn, logitech b69 koji je 120kn u hgspotu i hyundai 17" crt koji je oko 1400 kn u nobilisu (maloprodaja od losta)..inace hyundai ima samsung cijev i daje jace rezolucije nego isti samsung (nisam mogao vjerovati-naime hyundai f790 imam doma...1280x1024 na 85hz ili 1600x1200 na 75hz..ne kazem da ga furate na tome jel su buhice ali to pokazuje koliko je jak monitor....)
odkad imam opticke preporodio sam se...imama logitech b69 vec dve godine a 6 mjeseci micorsoft intelliexplorer wireless koji savrseno radi....ovaj drugi sam platio 350kn i to mi je jedna od najboljih investicija...
sad ce me mnogi popljuvati ali neka ljudi probaju microsoft natural tipkovnicu...naime ja sam 8 godina koristio ove normalne i nisam se uspio natjerati pisati bez gledanja...a ova mi je to priustila u niti dva mjeseca...i to sam sasvim slucajno primjetio da pisem bez gledanja....samo napomena da ima ljudi kojima ta tipkovnica ne odgovara...i ja se slazem s njima..o ususima se ne raspravlja...
sto se tice ploce preporucam epox 8rda+...1050 kn u ve-milu