View Single Post
Staro 09.02.2021., 18:30   #2684
Trekkie4
Guest

Ma nije u tome stvar, već u količini podataka... 40GB igrica, samo na jednoj particiji, i sa W98 SE instalacijom. Koristio sam Acronis True Image neko vrijeme, ali transfer podataka kroz USB 1.1 sučelje traje jako, JAKO dugo.

Toliko dugo da sam na kraju dignuo ruke od svega toga

Inače, vezano uz temu ... imam nekoliko mašina koje utiliziraju integrirani PC zvučnik i za druge funkcije osim jednostavnih tonova prilikom POSTa. Na Pentium Pro mašini recimo imam situaciju gdje je PC speaker integriran u matičnu ploču (i integrirani zvuk), tako da svi zvukovi koji bi inače dolazili kroz zvučnike, dolaze kroz ugrađeni "PC Speaker", i to radi sasvim OK. Naravno, mogu se spojiti i standardni zvučnici preko 3.5mm konektora, prilikom čega se integrirani zvučnik gasi.

Isto tako, imam Asus P4B - Socket 478 mašinu koja umjesto standardiziranih "beepova" verbalno javlja POST poruke i greške kroz integrirani zvučnik. Recimo "System Completed Power-on self check, you may now boot the operating system". Ili "No Keyboard connected", "CPU fan fail", ili pak "No CPU detected", što je rijetkost je u većini slučajeva matična bez procesora ne javlja nikakve greške. Postiji i program koji omogućuje manipulaciju poruka, te stavljanje svojih poruka, snimki što nisam nikada probao

Edit
Pronašao sam i YouTube video...

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 09.02.2021. u 18:47.
  Reply With Quote