View Single Post
Staro 08.02.2021., 12:20   #2650
Trekkie4
Guest

Samo mali podsjetnik svima koji bi željeli Black Mesa, u originalnom (i besplatnom) izdanju da mi pošalju poruku na PP.

Razmišljao sam o tome da stavim javni link ovdje u temu jer ruku na srce ne postoji zakonski razlog zbog čega bi to bilo zabranjeno. Međutim, netko se očito jako pobrinuo da se sve te starije, besplatne verzije maknu, te da jedini izvor igre bude onaj na Steam-u, koji se naplaćuje. Pa bolje igrati na sigurno ... igra je uploadana, samo mi javite ako želite link.

Za one koji ne znaju o čemu je riječ i/ili su živjeli pod kamenom zadnjih 10-ak godina, Black Mesa je remake originalnog Half-Lifea, sa HD teksturama i naravno u Source Engine-u poput HL2.

Cijela stvar je počela kao fan project, BESPLATNA modifikacija koja je bila dostupna svima koji su je željeli igrati, ali nije bila kompletirana. Fale "Xen" nivoi, pred kraj igre tako da Black Mesa završava skokom u jezgru teleportera, na kraju poglavlja "Lamda Core" Činilo se kao da sve ide idilično, kad su ljudi počeli napuštati projekt, jer više nisu željeli raditi besplatno ... barem se tako priča. Pokušali su na više načina, međutim pokazalo se da je jedina opcija udružiti se sa Valve Software-om, tražiti njihov blagoslov i dopuštenje, te lansirati novu verziju igre koja bude bila kompletna ALI bude koštala. U trenutku pisanje ovog posta, čak 18€ što je pak izazvalo miješane reakcije.
  Reply With Quote