Citiraj:
Autor D00D
Onda je tvoja, samo dodji po nju. Ispricat cu ti i tuznu pricu koja ide uz plocu.
|
Uvijek me fascinirala povijest starih kompjutora, i njihova sentimentalna vrijednost bivšim vlasnicima... Vjerojatno zato što iz osobnog iskustva znam koliko ta veza može biti jaka!
Sjećam se konkretno jedne priče sa 5x86 mašinom koju sam pokupio besplatno od jedne gospođe. Čuvala ga je godinama, bio je gotovo pa član obitelji. Završila je na njemu školu, zatim je (koliko me pamćenje služi) otišao njezinom ocu, i tamo radio godinama dok ga nisu pospremili u vlažnu ostavu i tamo je stajao 20+ godina... Zaudarao je po vlazi i plijesni kad sam ga rastavio, ali je upalio. Ne baš od prve, nije davao znakove života, a i svi su kabeli bili odspojeni iz nekog razloga (pa sam mislio da je napajanje mrtvo) ali napravio sam full rebuild, očistio ga i popravio što je trebalo popraviti, te joj poslao linkove sa slikama.
Neko vrijeme smo čak bili i u kontaktu, ali kako je prestala odgovarati na mailove nisam želio biti nasrtljiv pa sam prestao slati novosti. U svakom slučaju, potrudio sam se da ga vidi, i da zna kako 5x86 i dalje "živi", jer se bojala da bude završio na otpadu ili kao izvor sirovina/dijelova.
Citiraj:
Autor Overclock
@D00D
PC Chips M754LMR ?
Na prvu se vidi 5 napuhanca koja treba zamijeniti...
|
Citiraj:
Autor D00D
Mislis da je dead? A steta. Well, mozda se netko zeli zezat s tim ili harvestat procesor i ram. Meni je to prenov komp za moju viziju retro masine.
|
Kolega je u pravu, najmanje 5 kondića je napuhano.
Nije nužno neispravna, najvjerojatnije radi OK. Ali je tempirana bomba - ako se to ne popravi, budu uskoro procurili i ploča bude prestala raditi. U pravilu jednostavan popravak ako netko ima dovoljno vremena i živaca
Citiraj:
Autor bertone
Nemamo, imam 2+1.
|
Uff, sorry. Sjećam se da si sakupio više MaCase-ova, pa sam bio gotovo siguran da ih imaš 4 komada. Mojih je zapravo 3+1 ... 3 normalna, midi towera kakve sam imao '98. i jedan mali za kojeg nisam ni znao da postoji sve do nedavno