View Single Post
Staro 06.02.2021., 13:22   #2600
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dosta novih / aktualnih brand kompova koristi custom varijante,
poznat je 14-pin od HP - a ... često psu daje samo +12V a ostalo se generira na mobo ...
E to je info koji sam tražio ! Znam da sam negdje cuo da je netko u tim office kompovima radio neke kerefeke (samo nisam znao jel u igri Lenovo, HP ili netko treci), od cudnih konektora do promjenjenih pinout-a na kabelima i svakakve gluparije na koje treba paziti samo nisam bio ziher dali sam zabrijao ili je stvarno to bilo tocno.

Za sada budem samo vizualno pogledao konektore, ali ne planiram odmah swapati napajanja jer mislim da stvarno nema potrebe (i da bi to bilo povlacenje vraga za rep haha), ovo je vise za slucaj da nedaj bog crkne ovo prvo (trenutno se obadva bootaju i rade bez problema, bar na krace relacije) pa da znam da li uopce ima smisla pokusavati neke kemije ili bolje trazit identicni 240W replacement.

U ovaj d530 je plan da ide Ti4200 koju je Trekkie donirao i SB Live!, plus dva harda i optika. S obzirom da je od Bertone-a došao sa skoro istim setupom ali je nutra bila 6600 GT ak se ne varam i on veli da je taj komp delao uredno duze vrijeme, sumnjam da bude bilo problema. Cak ovak napamet mislim da TI4200 pije 10-20W manje nego 6600 GT tako da bit ce se napajanje jos malo manje naprezati

Ali ako budem krenuo u swapanje napajanja def ga budem popikao sa voltmetrom da nebi naletio na neki HP "shenanigans" i neugodna iznenađenja
Alien_200581 je offline   Reply With Quote